Demokrasi ve Şehitler Mitingi Almanya'da ilgiyle izlendi

Demokrasi ve Şehitler Mitingi Almanya'da ilgiyle izlendi

Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Almanya'da yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edildi

KÖLN (AA) - İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Almanya'da yaşayan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln'deki cami, dernek, lokal ve kahvehanelerde mitingi televizyondan izleyen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Köln'de yaşayan Yiğit Ediz, darbe teşebbüsünde çok sayıda şehit verildiğini, ömür boyu ülke için canını verenleri unutmayacaklarını söyledi.

"Şu an Yenikapı'da olmak vardı" diye konuşan Ediz, "Sadece üç partinin birlikte olması değil, inananın inanmayanın her mezhepten insanın bayrağını alıp o meydana gelmesi çok önemli." dedi.

Taksi şoförlüğü yapan Bayram Yazan, televizyonda izlediği mitingdeki kalabalığı görünce çok etkilendiğini ifade ederek, "Umarız bu birlik ve beraberliğimiz devam eder. Söz konusu vatan olunca parti, mezhep gibi şeyleri gözetmemiz lazım. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var Başbakan var, bunu darbe yoluyla alaşağı etmeyi tabii ki hiç kimse kabullenmez. Avrupa ve Amerika'ya sesleniyorum, bu işi yapanların cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Mitingi arkadaşlarıyla televizyondan takip eden Nazım Saçar ise "1960'lı 1980'li yıllarda zaten darbelerden ağzımızın payını aldık. Kardeşin kardeşe kurşun sıktığını gördük, binlerce şehit verdik. Artık millet bu darbenin acısının ne olduğunu bildiği için ve bir daha ülkenin başına böyle bir şey gelmesini istemedikleri için görüyoruz ki milyonlar birbiriyle kenetlenmiş ve 'darbeye hayır' diye haykırıyorlar. Bundan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :