"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4)- "Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, bunların ismini hala ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim, muktedir olanlar bunların isimlerini aynen ifade etsinler ki bilmeyenler bu FETÖ'cüler kimdir, bu FETÖ kimdir, Fetullahçı T

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'ye yönelik tehdidin görünürdeki maşası olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boylarını çok aşar. Elbette bu örgütü tüm mensuplarıyla ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz ama sadece bununla yetinirsek, devlet ve millet olarak bünyemizi benzer virüslere karşı yine savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. İmansız olanlar, imanlı olanların karşısında dayanamadılar. Bu FETÖ, birçok sinsilikleri hesap etti de bir şeyi hesap edemedi. Neydi o? O da bu milleti hesap edemedi. Bu milletin imanını, bu milletin inancını, dirayetini o hiç hesaba katmadı. Zannetti ki zaten bazı bunların akıldaneleri konuşuyor ya 'Bunlar silahın önüne filan gelmez' diyor. Ne oldu? Hani yetiştirdiğiniz bazı adamlar, Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki o bazı hainler..." diye konuştu.

Burada özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük bir çoğunluğunu, vatansever, milliyetperver olan askerleri tenzih ettiğini dile getiren Erdoğan, "Bunu az önce zaten Genelkurmay Başkanımız konuşurken de gösterdiniz, aynı şekilde polis teşkilatımızın içinde... Gerçekten her şeyleriyle vatansever olanlar, milliyetperver olanlar kendilerini ortaya koymasaydılar işimiz çok daha zor olacaktı" dedi.

- "15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümet askeri liselerin kapatılmasına yönelik bir açıklama yaptı. Bazı eski askerler bunun yanlış olduğunu söylediler. Şimdi ben de onlara buradan sesleniyorum, diyorum ki işte oradan yetiştirilmiş olan o tek tip FETÖ'cüler işte bu olayı yaptılar. Şimdi biz de diyoruz ki Harp Okullarımız duracak. Tüm liselerimizden, bu ülkenin liselerinden yetişenler hepsi gelsin rahatlıkla buraya girsin. Tek tip niye olsun? Hepsinden girsin. Harp Akademilerinde hangi eğitim veriliyorsa onlara orada verilsin." ifadelerini kullandı.

Bundan sonra benzer teşebbüste bulunan herkesin milletten aynı cevabı alacağına işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne diyor o güzel türküsünde sanatçımız. Gez oğlum / Vatanına göz dikeni ez oğlum / Dostun kim, düşmanın kim sez oğlum / Tarihini şerefinle yaz oğlum / Senden gider sonsuzluğa yol oğlum / Dört bir yana salmalısın kol oğlum / Ekmeğini aç olanla böl oğlum / Haram yeme, Hak uğruna öl oğlum / Ölmeye var mıyız? Yol almaya var mıyız? Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaya var mıyız? Evelallah... Devlet ve millet olarak 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmeliyiz. Sadece bu ihaneti gerçekleştirenleri değil, onların arkalarındaki güçleri, onları harekete geçiren saikleri de çok iyi değerlendirmeliyiz. Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, bunların ismini hala ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim. Muktedir olanlar, bunların isimlerini aynen ifade etsinler ki bilmeyenler bu FETÖ'cüler kimdir, Fetullahçı Terör Örgütü kimdir bunu öğrensin."

- "Geldiğimiz noktada saflar gayet net"

Erdoğan, FETÖ'nün Türkiye'ye yönelik tehdidin görünürdeki maşası olduğunu vurgulayarak, "Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boylarını çok aşar. Elbette bu örgütü tüm mensuplarıyla ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz. Ama sadece bununla yetinirsek devlet ve millet olarak bünyemizi benzer virüslere karşı savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz." diye konuştu.

Silahlı Kuvvetlerden yargıya, polis teşkilatından istihbarat kuruluşlarına, okullardan hastanelere kadar her yere sızabilen ihanet şebekelerine karşı kendilerini güçlendirmeleri gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu ihanet şebekesinin adı PKK da olsa, FETÖ de olsa, DAEŞ de olsa, başka örgüt de olsa fark etmez. Örgütlerin isimleri, kadroları, söylemleri değişebilir ama hepsinin de Türk devletinin, milletinin düşmanları olduğu gerçeği asla değişmez. Geldiğimiz noktada saflar gayet net. Bir tarafta tüm kurumlarıyla, tüm siyasi partileriyle, tüm kesimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, diğer tarafta ise kimi etnik istismar, kimi dini istismar, kimi ideolojik sapkınlık içinde olan terör örgütleri vardır. Onların arkasındaki karanlık güçler vardır. Devletinden, milletinden, haktan ve hakikatten yana olan herkes bugün burada, Yenikapı'dadır. Buradan 80 vilayete selam olsun. Buradan 79 milyona selam olsun. Terör örgütleri mensuplarının ise kimi adliyede akıbetini bekliyor, kimi cezaevinde cezasını çekiyor, kimi de mezarda nihai hesabını veriyor. Onların arkalarındaki güçleri de çok iyi biliyoruz. Vakti saati geldiğinde hesaplarını önlerine koyacağız. Yakaladığımız bu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirerek, 15 Temmuz'u daha güçlü, daha büyük, daha müreffeh Türkiye'nin inşası için bir milat haline dönüştürmeliyiz."

Yakın tarihte vicdanları kanatan, kafalarda soru işaretleri oluşturan tüm sorunlu, sıkıntılı olayları yeniden masaya yatırarak, eksikleri, yanlışları ortaya koymaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, "FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki etkinliğinin önünü açan davaları yeni baştan incelemeliyiz. Buna benzer birçok davaları incelemeliyiz." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :