"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Allahım, Yenikapı'daki bu varlığımızı, şehirlerimizin bütün meydanlarındaki kıyamımızı sen bir milat eyle. Birlik miladı olsun Allahım. Yenikapı'da, yenikapıları aç milletimize aç ya Rab"- "Allahım, milletimizin fertleri

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde dua etti.

Yenikapı'daki mitingte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Hafızlar, günün anlam ve önemine ilişkin surelerden ayetler okudu.

Mitingde daha sonra Görmez, dua etti. Görmez, Yenikapı'daki birlik tablosuna rahmet dilerken, 15 Temmuz'da milleti bir ihanetten kurtardığı için Allah'a şükretti.

Ellerin tek gayeyle açıldığını ifade ederek, duaların kabul olmasını dileyen Görmez, şehitler için "15 Temmuz gecesinde canlarını milletin hukuku için siper eden, dillerinde tekbir, kulaklarında sala sesi olan tanklara meydan okuyarak, canlarını aziz milletimize siper eden aziz şehitlerimizi rahmetine gark eyle Allahım. Aziz şehitlerimizi Bedir ve Uhud şehitleriyle, Malazgirt, Çanakkale şehitleriyle, Kurtuluş Savaşımızın şehitleriyle, Sakarya şehitleriyle birlikte haşrolmayı nasip eyle Allahım. Şehitlerimizin bize emanet bıraktığı ailelerine annelerimize, babalarımıza, kardeşlerimize, eşlerine ve aziz milletimize sabır ve metanet ihsan eyle ya Rabbi." ifadelerini kullandı.

Yaralanan gazilere de duasında yer veren Görmez, "Allahım aldıkları yaraları vücutlarında bir İstiklal madalyası gibi taşıyan bütün gazilerimize, bütün yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle Allahım." dedi.

İhanet şebekesinin affedilmemesini isteyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şöyle devam etti:

"Allahım, hürriyet ve istiklaline aşık olan bu aziz milleti, bir nefes hürriyetsiz, bir saniye istiklalsiz bırakma. Allahım, imanına, ezanına, bayrağına, vatanına, Kur'an'ına sevdalı olan bu aziz milleti ezansız, vatansız, bayraksız bırakma Allahım. Allahım, milletimize bu ihaneti reva görenleri affetme. Sureti haktan görünerek bizim güzel duygularımızı çalan, bizim hayır duygularımızı istismar eden, bizim zekatlarımızı çalan, sadakalarımıza el koyan, evlatlarımızı alan, evlatlarımızı çalan bu ihanet şebekesine fırsat verme Allahım. Halkımız ordumuza 'peygamber ocağı' adını verir. Halkımızın peygamber ocağı dediği ordumuzu ismini Hazreti Muhammed Mustafa'dan alan Mehmetçiğimizi, güvenlik güçlerimizi her türlü dahili ve harici fitne ve fesattan sen muhafaza eyle Allahım. Allahım, Asya'dan Afrika'ya, Gazze'den Bosna'ya dünyanın muhtelif yerlerinde 15 Temmuz gecesinden şu ana kadar milletimiz için gözyaşı döken, milletimizin istiklal ve istikbali için dua ve niyazda bulunan mazlumların hürmetine milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eyle Allahım. Allahım, tarih boyunca mazlumun yanında yer alan bu aziz milleti zalimlere yem eyleme ya Rab. Zalimlerin, münafıkların şerrinden, kötülüklerinden sen muhafaza eyle Allahım."

Yenikapı'daki birlik beraberliğe de vurgu yapan Görmez, duasını şöyle tamamladı:

"Allahım, Yenikapı'daki bu varlığımızı, şehirlerimizin bütün meydanlarındaki kıyamımızı sen bir milat eyle. Birlik miladı olsun Allahım. Yenikapı'da, yenikapıları aç milletimize aç ya Rab. Hayır kapılarımız, iyilik kapılarımız, barış kapılarımız, adalet kapılarımız hep açık olsun ya Rabbi. Allahım, milletimizin fertleri arasına, kalpleri arasına kin, öfke ve nefret koyma. Şu andan itibaren kıyamet sabahına kadar bu cennet vatan üzerinde kalplerimizi birbirine kenetle ya Rab. Kardeşlik hukukuna riayet edenlerden eyle ya Rab. Birbirimizin hukukunu, birbirimizin saygısını kendi saygımız, kendi hukukumuz kabul eyle ya Rab. Allahım, bu fitne fesatlarla mücadele etmede milletimize güç ve kuvvet ver Allahım. Zalimlerin zulmüne rağmen bizi adaletten ayırma ya Rab. Zalimlerin zulmüne rağmen millet olarak bizi haktan ve adaletten ayırma ya Rab. Kin öfke ve intikamla hareket etmeyi milletimize nasip etme ya rab. Fakat, bu millete bu ihaneti reva görenleri kahru perişan eyle ya Rab. Bu millete bu ihaneti, bu işgali, bu katliamları reva görenleri sen kahru perişan eyle ya Rab. Kötülerin kötülüklerine rağmen bizi iyilikten ayırma ya Rab. Kötülerin kötülüklerine rağmen bizi iyilikten ve ihsandan ayırma ya Rab. Milletimizin idarecilerini, milletimizin senin rızana ve milletimizin ebediyete kadar bu topraklarda istiklal ve istikbali için çalışmalarında muvaffak eyle ya Rab. Amin."

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı personeli Yenikapı'daki miting boyunca Sultanahmet Camisi'nin minarelerinden Türk bayrağı dalgalandırıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler