Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Sağlık Bakanı Akdağ: - "Bunların burnundan fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Emin olun bunların burnundan fitil fitil getireceğiz"

ŞANLIURFA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili olarak, "Bunların burnundan fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Emin olun bunların burnundan fitil fitil getireceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, Şanlıurfa'daki Rabia Meydanı'nda, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için toplanan vatandaşlara hitap etti.

Türk milletinin tarih boyunca büyük zaferlere imza attığını anımsatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Kürt, Türk, Arap Çanakkale'de nasıl göğsünü siper etmiş ise bugün de öyle bedenini, vatanını, bayrağını milleti için ezanı için namusu için feda etmekten çekinmedi, çekinmeyecek. O hainler Şanlıurfalıların, Erzurumluların Kurtuluş Savaşı'nda neler yaptığını bilmiyordu. Eğer mesele namus, din ve ezan ise 79 milyonun şehit olmaya hazır olduğunu bilmiyordu. Zannettiler ki tanklar sürülürse geri çekileceğiz, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı meydanı onlara terk edecek. Bilmediler ki bu milletin lideri buna geçit vermez, milleti geçit vermez. Rabbim hepinizden razı olsun."

Konuşmasında, darbe girişimine tepki göstermek üzere çıktıkları meydanlarda şehit olan Mustafa Direkli, İbrahim Halil Yıldırım, Şefik Şefkatlioğlu ve Ümit Yolcu'ya Allah'tan rahmet dileyen Akdağ, şehitler için Şanlıurfalılardan da helallik istedi.

Darbe girişiminde bulunanların gereken cezayı alacağını vurgulayan Akdağ, "Bunların burnundan fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Emin olun bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Kardeşlerimizin şehadetine ve ağır yaralanmalarına neden olanlardan hesap soracağız. Onların arkalarını sıvazlayanlardan, parasal destek olanlardan hesap soracağız. Biliyoruz ki Allah ahirette soracak biz de Allah'ın izin verdiği kadar dünyada hesap soracağız. Cehennem bu şerefsizler için hak oldu. Ahirette de cezalarını görecekler." dedi.

Öte yandan mitinge, Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşların yanı sıra kentte bulunan bazı Suriyeli sığınmacıların da yaklaşık 40 derece sıcağa aldırış etmeden katıldığı görüldü. Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği mitingde, vatandaşların serinlemesi için üzerlerine fıskiyeler aracılığıyla su sıkıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :