Demokrasi nöbeti devam ediyor

Demokrasi nöbeti devam ediyor

Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü Esra el-Bilteci'nin ağabeyi Ammar Bilteci:- "Sizler, bu duruşunuzla sadece Türkiye için değil, dünyadaki tüm mazlumların müdafaasını yapıyorsunuz. Sizlere hem bizler, hem de dünyanın tüm mazlumları, tüm Müslümanlar

İSTANBUL (AA) - Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü Esra el-Bilteci'nin ağabeyi Ammar Bilteci, "Sizler, bu duruşunuzla sadece Türkiye için değil, dünyadaki tüm mazlumların müdafaasını yapıyorsunuz. Sizlere hem bizler, hem de dünyanın tüm mazlumları, tüm Müslümanlar dua ediyor." dedi.

Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde kurulan platformun bulunduğu alanda, "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bilteci, halkın dik duruşunun ardından kimsenin Türkiye'de bir daha darbe yapmaya yeltenemeyeceğini aktırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, milletin dik duruşunun yeni bir tarihin başlangıcı haline geldiğini ifade eden Bilteci, şöyle konuştu:

"Allahım şehitlerinize rahmet, gazilerinize de acil şifalar versin. Sizlere, Rabia ve Tahrir meydanlarında toplanan Mısırlı devrimci kardeşlerinizin selamlarını getirdim. Bu duruşunuzla bölgenizde yeni bir tarih şuurunun ve iradenin ortaya çıkmasını sağladınız. Türk milletinin, bu coğrafya üzerinde oynanan oyunun farkında olmasından daha kıymetli bir şey olamaz. Yeni bir tarih şuuru yazıyorsunuz. Askeri darbelere karşı durmakla darbeleri bölgede bitiriyorsunuz. İnşallah, Türkiye'de bir daha darbe olmayacak ve bu coğrafyada, bölgede bir daha askeri darbe yaşanmayacak. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu, sizlerin meydanlarda olması, hürriyet ve adaleti savunmanız aydınlık günlere yol açacaktır. Sizler, bu duruşunuzla sadece Türkiye için değil, dünyadaki tüm mazlumların müdafaasını yapıyorsunuz. Sizlere hem bizler hem de dünyanın tüm mazlumları, tüm Müslümanlar dua ediyor. Biz sizinle beraberiz, inşallah zafere ulaşacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :