DEM-GENÇ'in faaliyetlerinin durdurulması talebi

DEM-GENÇ'in faaliyetlerinin durdurulması talebi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK'ya destek veren birçok eylem ve organizasyon gerçekleştirdiği, örgütsel çağrıda bulunduğu gerekçesiyle DEM-GENÇ'in feshi ve faaliyetten tedbiren alıkonulması talebinde bulundu- Davanameden: - "Sözde gen

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK'ya destek veren birçok eylem ve organizasyon gerçekleştirdiği, örgütsel çağrılarda bulunduğu iddiasıyla Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonunun (DEM-GENÇ) feshi ve faaliyetten tedbiren alıkonulması talebinde bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca DEM-GENÇ ile ilgili hazırlanan davaname, 6. Asliye Hukuk Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKK'nın kuruluşuna ilişkin detaylı bilgilere yer verilen davanamede, DEM-GENÇ öncülüğünde, terör örgütü PKK/KCK'nın Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova ile diğer birçok il ve ilçede suç içerikli eylemlerini övücü mahiyette toplantı düzenlendiği belirtildi.

Bu toplantılarda terör örgütü PKK'nın özellikle Sur ilçesindeki amaçlarına paralel şekilde "direniş", "öz yönetim" ve "özerklik" söylemlerinin kullanıldığı kaydedilen davanamede, şu ifadelere yer verildi:

"DEM-GENÇ bu toplantılarda kişileri terör faaliyetlerine katılmaya teşvik ediyor. Ülkemizin birliğini, dirliğini, üniter yapısını ve vatandaşlar arasındaki kardeşliği hedef alan faaliyetler yürütmek suretiyle terör örgütünün maksat ve gayelerini meşrulaştırıyor. DEM-GENÇ'in terör örgütü PKK'yı cazip göstermeye çalışarak, örgütün çıkarları ve ideolojisi doğrultusunda destek vermeye çalıştıkları tespit edilmiştir. Sözde gençlik organizasyonlarıyla bölücü terör örgütü ve teröristlerin sahiplenildiği, övüldüğü, örgütün silahlı yöntemlerine başvurmanın teşvik edildiği ve örgütün gerçekleştirdiği yıkım eylemlerinin sorumlusunun devlet olduğu algısı yaratılmaya çalışıldığı anlaşılmıştır."

Davanamede, DEM-GENÇ'in güvenlik güçlerince bölgede gerçekleştirilen operasyonları engellemeye yönelik faaliyetlerde bulunduğu bildirildi.

Örgütsel eylem ve faaliyetlere katıldıkları iddiasıyla bazı gençlerin gözaltına alındığı belirtilen davanamede, şunlar kaydedildi:

"Gözaltı işlemi nedeniyle DEM-GENÇ ulusal ve uluslararası kamuoyunda, 'gençlerin demokratik haklarını kullanmalarına izin verilmedi' şeklinde algı oluşturarak, ülkeyi zor durumda bırakmayı amaçlamıştır. Terör örgütüne müzahir internet sitelerinde DEM-GENÇ'in bölücü terör örgütüne destek verecek birçok eylem ve organizasyonları ile ilgili olarak yaptığı örgütsel eylem çağrıları yer almıştır. Bu çağrılarda DEM-GENÇ'in bölücü terör örgütünün uzantısı ve yasal görünümlü gençlik yapılanması olduğu dile getirilmiştir. Derneğin kullandığı simge ve semboller incelendiğinde, bunların terör örgütü PKK'nın kullandığı amblemler ile son derece benzer olduğu anlaşılmıştır. Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında ise birçok şüpheli hakkında örgütsel suçlardan soruşturmalar sürüyor."

Davanamede, DEM-GENÇ'in 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 89. ve 90. maddeleri uyarınca feshi ve faaliyetten tedbiren alıkonulması talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :