Dedesinin Aşık Veysel'e yazdığı şiiri besteledi

Dedesinin Aşık Veysel'e yazdığı şiiri besteledi

İzmirli müzisyen, aşık olan dedesinin yıllar önce yazıp kendisine okuduğu Aşık Veysel'e adadığı şiiri, rock formunda besteledi- "Körükle Yansın" adlı, kayıtlarında divan sazının da kullanıldığı parça, Aşık Veysel'in ölüm günü 21 Mart'ta dijital platformla

İZMİR (AA) - EMRE UMURBİLİR - İzmirli müzisyen Taylan Yeşildağ, aşık olan dedesinin yıllar önce yazıp kendisine okuma fırsatı da bulduğu Aşık Veysel'e adadığı şiiri, rock formunda besteledi.

Geçen yıl bestesi Erdinç Çelikkol, güftesi Mustafa Töngemen'e ait Türk Sanat Müziği'nin popüler parçalarından "Gel Gönlümü" parçasını rock formunda yorumlayarak Aykut Gürel'in sahibi olduğu firmanın altında, dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sunan Yeşildağ, bu yıl duygusal anlamı kendisi için de yüksek bir parçayla dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Taylan Yeşildağ, "Özyanık" mahlasını kullanan dedesi Mehmet Özçelik'in "Aşık Veysel" mahlasıyla bilinen Veysel Şatıroğlu'na adadığı ve 1963'te yayınladığı "Sapsarı" adlı kitabında da yer verdiği "Körükle Yansın" şiirini besteledi.

Yeşildağ, şarkının hikayesini, şu sözlerle anlattı:

"Aşık Veysel ve dedemin tanışıklıkları uzun zamana yayılıyor. Köy enstitüleri zamanında Aşık Veysel, dedemin dersine girmiş. Yıllar sonra Konya'da aşıkların toplandığı yere, Aşık Veysel gidip gelmeye başlıyor. Samimiyetlerini artırıyorlar. Bakan ve milletvekillerinin olduğu, Aşık Veysel'in de en ön sırada oturduğu toplantıda, dedemden şiir okumasını istiyorlar. O da Aşık Veysel'e yazdığı şiiri okuyor. Çok fazla alkış alan şiiri, istek üzerine tekrar okuyor."

-"Özümüz, türkülerden geliyor"

Uzun zaman önce bestelemesine rağmen "Körükle Yansın"ın kayıtlı haliyle dinleyiciyle ilk kez buluşacağını belirten Yeşildağ, şunları söyledi:

"Rock formatında söz müzik yazıyorum fakat sonuçta özümüz, türkülerden geliyor. Bunu inkar edemeyiz. Her zaman içimizden bir şeylerin, türkülerden parça olmasını, eserlerimin içinde olmasını istemişimdir. Aşık Veysel ve dedemin anısına, bu parçayı yayınlamam gerekiyordu. Maddiyattan uzak, tamamen duygusal bir proje."

Yeşildağ, klasik rock enstrümanlarının yanı sıra divan sazı kullandıkları parçanın kayıtlarını Korkut Peker 'in yaptığını, klibini Murat Gültekin'in çektiğini, Aşık Veysel'in ölüm günü 21 Mart'ta Arpej Yapım'dan tüm dijital platformlarda "single" formatında yayınlanacağını kaydetti.

Parçanın sözleri ise şöyle:

"İçimin ateşi kül bağlamıştı

Körükle Veyselim körükle yansın

Bir zaman kalbini pek dağlamıştı

Körükle Veyselim körükle yansın

 

Talihsiz başında kara yazınla

Gönüller coşturan hoş avazınla 

Derdinin ortağı oyma sazınla

Körükle Veyselim körükle yansın

 

Zalim beni benden aldı bir zaman

İçime kibriti çaldı bir zaman

Ateşim küllendi kaldı bir zaman

Körükle Veyselim körükle yansın

 

Gönlüm gönlünle buluşmak ister

Feleğe küsmüştü barışmak ister

İçim volkanlarla yarışmak ister

Körükle Veyselim körükle yansın."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler