Dede mesleği arıcılığı oğluna öğretiyor

Dede mesleği arıcılığı oğluna öğretiyor

Konya'da öğretmenliğin yanı sıra dedesinden öğrendiği arıcılığı 30 yıldır sürdüren Cengiz Turgut, boş vakitlerinde sürdürdüğü arıcılığı 13 yaşındaki oğluna da öğretiyor- Arıcı Cengiz Turgut:- "Bu güzel mesleğin nesilden nesile taşınması için bildiklerimi

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde öğretmenliğin yanı sıra dedesinden öğrendiği geleneksel yöntemlerle bal üretimini 30 yıldır sürdüren 46 yaşındaki Cengiz Turgut, arıcılığın inceliklerini oğluna da aktarıyor.

Seydişehir'de 24 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Turgut, ilçeye bağlı Bostandere Mahallesi'ndeki arazisinde, boş zamanlarını arıcılıkla değerlendiriyor.

Dedesinden öğrendiği arıcılığı devam ettiren Turgut'un, mayıs ayından itibaren ürettiği çiçek balının kalitesini bilenler, arazisine kadar giderek satın alıyor. Pazarlama sorunu yaşamayan Turgut, yaz tatilinde 13 yaşındaki oğlu Osman Tuğrul'u yanından ayırmayarak dede mesleğini ona da öğretmeye çalışıyor.

- "Arıcılık bizde ata mesleği"

Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliği çok sevdiğini, boş vakitlerini ise doğada arıları ile uğraşarak geçirdiğini söyledi.

Bir şeyler üretmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Turgut, "Arıcılık bizde ata mesleği. Hafta sonlarımı mutlaka burada geçiriyorum. Kaliteli ve şekersiz, yüzde yüz doğal bal üretmek için çalışıyorum. Kendi arı ırkımın devamı için ana arı üretimi yapıyorum. Kafkas melezi kraliçe arı üretip kendi kolonilerimde kullanıyorum." diye konuştu.

Turgut, dede yadigarı arıcılığı, oğlunun devam ettirmesini çok istediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Oğlum Osman Tuğrul ortaokul 7. sınıf öğrencisi. Oğlum yaz tatilinde benimle birlikte buraya geliyor. Bu güzel mesleğin nesilden nesile taşınması için bildiklerimi evladıma öğretmeye çalışıyorum. O da arıcılığı çok seviyor. Burada hem bana yardım ediyor hem de bir şeyler öğreniyor. Bu onun için bir şans. Bildiğim her şeyi ona öğretiyorum."

Ortaokul öğrencisi Osman Tuğrul Turgut da babasına yardım etmek için sık sık kovanların olduğu araziye geldiğini aktardı.

Babasıyla arıların bakımını yaptığını dile getiren Turgut, "Birkaç kez beni soktular ama arılardan hiç korkmuyorum. İlk başlarda biraz zordu ama alıştım. Maske giyerek babama yardım ediyorum. Burada birçok şey öğrendim. Arıcılık gerçekten çok güzel. Balı da çok seviyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :