DEDAŞ'tan borçlu çiftçilere fırsat

DEDAŞ'tan borçlu çiftçilere fırsat

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından, çiftçilerin tarımsal sulama kaynaklı elektrik borçları için indirim imkanı sağlayan kampanyaya başvuru süresi, 25 Ağustos'a kadar uzatıldı

ŞANLIURFA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), çiftçilerin tarımsal sulama kaynaklı elektrik borçları için indirim imkanı sağlayan kampanyaya başvuru süresini, 25 Ağustos'a kadar uzattı.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa ve Mardin'de elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilere, borçlarında yüzde 75 oranında indirim imkanı sağlayan dönüm bazlı kampanyadan yararlanmaları çağrısında bulunuldu.

Söz konusu illerde 2015 yılında yapılan tarımsal sulamadan doğan elektrik borcu bulunan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine bloke konulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin sadece yüzde 75 kadarını ödeme imkanı sağlayan dönüm bazlı kampanya ile yöre çiftçisinin ektikleri bir dönüm buğday için 40, bir dönüm mısır için 90 ve bir dönüm pamuk için de 140 lira elektrik bedeli ödemesi kararlaştırıldı. Bugün sona ermesi gereken kampanyanın süresi ise 25 Ağustos Perşembe gününe kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar kampanyadan yararlanarak borcunu indirimli ödeyen çiftçinin blokesi kaldırılacak, ancak kampanyadan yararlanmayan ve borcunu ödemeyen çiftçiler, normal tarife üzerinden elektrik borçlarını ödemek durumunda kalacaklar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :