DEAŞ, elebaşlarını Rakka'dan kaçırdı

DEAŞ, elebaşlarını Rakka'dan kaçırdı

Terör örgütü DEAŞ, Suriye’nin Rakka ilinde ABD destekli PYD/PKK tarafından kuşatılmasının ardından elebaşlarını kentten çıkardı - DEAŞ’ın Suriye'nin Deyruz Zor iline bağlı Mayadin’e çekilen elebaşları, iki ayrı operasyon odası aracılığıyla Suriye ve Irak’

RAKKA (AA) - LEVENT TOK- Suriye’nin Rakka ilinde ABD destekli PYD/PKK ile çatışan DEAŞ, elebaşlarını kent dışına gönderdi.

AA muhabirlerinin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, ABD destekli terör örgütü PYD/PKK’nın Rakka kent merkezini üç yönden kuşatarak kenar mahallelere ulaşmasıyla terör örgütü DEAŞ kentteki önemli elebaşlarını daha doğudaki Deyruz Zor iline bağlı Mayadin ilçesine taşıdı.

DEAŞ’ın aralarında Irak eski Baas rejimi subaylarının da bulunduğu üst düzey 10 elebaşı, Mayadin ilçesine yerleşti. Burada, örgütün askeri planlarını yapan kademesi tarafından, iki operasyon odası kuruldu.

DEAŞ’ın elebaşı kadrosunun kente sivil şekilde ve ayrı ayrı geldiğini belirten kaynaklar, teröristlerin yeraltına inşa edilen büyük sığınaklarda saklandığını dile getirdi.

Örgütün bu sığınaklardan Rakka, Musul ve Doğu Halep’teki çatışmaları yönettiği öğrenildi.

Mayadin’deki gelişmelerle örgütün sözde güvenlik sorumlusu Ebu Malik Iraki’nin de şehre geldiği ve elebaşlarını koruma görevini üstlendiği iddia edildi.

DEAŞ, idari işlerden sorumlu elebaşlarını ise Rakka’dan Irak sınırındaki Elbu Kemal kentine çekti. Yerel kaynaklara göre, Rakka’da bulunan Irak, Suudi Arabistan ve Kuzey Afrika kökenli çok sayıda elebaş, geçen hafta Elbu Kemal kentine ulaştı. Elbu Kemal’e gelenler sığınaklar ve kalabalık mahallelerdeki evlere yerleştirildi.

Kaynaklar, örgütün yakında Rakka’dan çekildikten sonra Deyruz Zor ve Mayadin’de yaşanacak çatışmalar ve Irak ile Suriye arasında hareket alanı kazanmak için yeniden yapılanmaya gideceğini belirtti.

ABD'nin öncülük ettiği Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu, Rakka (kent merkezine yönelik) operasyonunun 6 Haziran itibariyle başladığını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM), Rakka'da 1 Mayıs'tan bu yana 87 bin 200 sivilin yerinden edildiğini, hava saldırılarına maruz kalan kentte 400 bin sivilin güvenliğinden endişe edildiğini bildirmişti. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da Rakka'da 40 bin çocuğun ateş hattında kaldığını duyurmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :