Davutoğlu: Teröre Karşı Omuz Omuza Vermek Durumundayız

Davutoğlu: Teröre Karşı Omuz Omuza Vermek Durumundayız

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Atatürk Havalimanı, Bağdat ve Medine'de meydana gelen bombalı terör saldırılarını değerlendirirken, "Ramazan; rahmet, bereket ve barış ayıdır.

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Atatürk Havalimanı, Bağdat ve Medine'de meydana gelen bombalı terör saldırılarını değerlendirirken, "Ramazan; rahmet, bereket ve barış ayıdır. Böyle bir ayda dahi masum insanları katleden, güzel şehirleri tarumar eden teröre karşı hep beraber millet olarak bütün Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız" dedi.

Memleketi Konya'da bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Mevlana Müzesi'nin yanındaki Selimiye Camii'nde kıldı. Davutoğlu'na Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. Namaz sonrası cemaatle bayramlaşan Davutoğlu, yaptığı açıklamada Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ancak terör olaylarının Ramazan ayında da devam ettiğini kaydetti. Teröre karşı omuz omuza olunması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Allah ülkemizde ve İslam dünyasında huzurla, sağlıkla, esenlikle geçireceğimiz bir bayram nasip etsin. Ramazan ayı bereket ayıdır, rahmet ayıdır. Bu bereket ve rahmet ayında çok güzel hatıralar ve güzel ibadetler yapmak yanında, maalesef çok üzüntü duyduğumuz büyük ızdırap çektiğimiz olaylarda yaşadık. Başta İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan vahşice ve barbarca yapılan saldırıların yanında, Bağdat ve Medine'de dün gerçekleşen saldırılar hepimizin yüreğinde büyük yaralar açtı. Ramazan rahmet ayıdır, bereket ayıdır ve barış ayıdır. Böyle bir ayda dahi masum insanları katleden, güzel şehirleri tarumar eden teröre karşı hep beraber millet olarak bütün Müslümanlar olarak omuz omuza vermek durumundayız."

"TERÖRE KARŞI TAVRIMIZ NET OLMUŞTUR"

Teröre karşı duruşlarının her zaman net olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle dedi:

Dünyanın neresinde olursa olsun, kime yapılmış olursa olsun, hangi dini ya da etnik kesimi hedef almış olursa olsun, terör en büyük insanlık suçudur. Hem İslam dünyasında gerçekleşen hem de son dönemlerde Avrupa'da gerçekleşen bütün terör olaylarında bizim tavrımız açık ve net olmuştur. Bu terör olaylarına ırk ve din ayrımı yapmaksızın lanetledik, lanetliyoruz ve lanetlemeye devam edeceğiz. Allah İslam dünyasında bu acıların dinmesi için bize güç ve kudret nasip eylesin. Bu gücü ve kudreti sadece iyilik için doğru yolda ve hak yolda kullanmayı nasip eylesin."

Etiketler :