Davutoğlu Paris'e gelen Netanyahu'yu eleştirdi

Davutoğlu Paris'e gelen Netanyahu'yu eleştirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, Netanyahu'nun Paris'teki yürüyüşe gelmesini 'anormal' olarak değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Bazıları bizim İsrail Başbakanıyla niye orada (Paris yürüyüşü) bulunduğumuzu sorguluyorlar, bugün sabah Bahçeli'nin yaptığı gibi. Biz meydanı onlara bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız. Bizim orada olmamız ne kadar doğalsa, ne kadar samimiyse, İsrail Başbakanı'nın orada olması o kadar anormal, o kadar gayrisamimidir. Bunu da dünyanın yüzüne haykırdırdık, haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu ayrıca; "Paris'e giderek, Avrupa'da Müslümanlara 'yalnız değilsiniz, arkanızda Türkiye Cumhuriyeti var' mesajı verdik" dedi.

Davutoğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

"Terörün İslamla anılmasına izin vermeyeceğiz"

"Terör nerede olursa olsun, kim tarafından yapılmış olursa olsun bizim için bir insanlık suçudur ve teröre karşı her yerde her zaman sesimizi yükseltmeye, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Terörün herhangi bir şekilde İslam'la veya herhangi bir dinle yanyana anılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz."

"Bir gün özgür Filistin'in başkentinde..."

Bir gün özgür Filistin'in başkentinde dünya liderleri yürüdüğünde, dünyaya barış işte o zaman gelecek. Biz her yerde tek yürekle konuşmaya devam edeceğiz.

Yarın o reform açıklanacak

Başbakan Davutoğlu: "Bugün Bakanlar Kurulu'nda ele alacağımız Kamu Yönetiminde Şeffaflık Reformu'nu yarın kamuoyumuzla paylaşma düşüncesindeyiz." dedi.

"YÖK'te başı açık ve başı kapalı bütün kadınlar eşit olacak"

"Eski Türkiye'de bilim sadece ideoloji için kullanılıyordu.İnsanların inançları üzerinde baskı yapmak için üniversitelerde ikna odaları kuruluyordu.Bir sorun da, YÖK ile başörtülü insanlar arasındaki ilişki idi. Biz insanların kıyafet ve inançları ile değil, beyinlerdeki bilim ile değerlendiriyoruz. YÖK Üyeliğine seçilen Zeliha Hanım'a başarılar diliyorum. Bundan sonra YÖK'te başı açık ve başı kapalı bütün kadınlar eşit olacak.

"İlk milli uçak 2023'te"

"Savunma Sanayii İcraat Komistesi toplantısını yaptık. Yeni Türkiye'nin kendi savunma sanayini üretmesi açısından önemli kararlar aldık. Bunlardan birincisi, milli savaş uçağının üretimi. 2023'te inşallah icraata geçecek.

Milli piyade tüfeğinde de ilk aşamada 30 bin olmak üzere seri üretime geçiyoruz. Dört savaş uçağı daha sipariş etme kararı aldık. Aldığımız karar şudur, artık savunma sanayi millidir. Gerçek vatanperverlik, cumhuriyetçilik milli savunma sanayi ile  mümkün olur.

Hiçbir namerdin önünde boyun eğmeyecek ve kendi milli savunma sanayini kurmuş bir Türkiye var.

"Biz kapımıza gelen yetimleri bağrımıza basmaya devam edeceğiz"

Devlet olmak şevkat ve kudret gerektirir. Kudret bir, diri olmaktadır. Şevkat, elini, kapını açık tutmaktır. Biz kapımıza gelen yetimleri bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Yetimlere sahip çıkan milletime meclis huzurunda tekdirlerimi sunuyorum.

Biz takip eden, başkalarının peşine takılan bir ülke değiliz. Biz insanlığı arkasına takıcak büyük bir geleneğin ülkesiyiz.

"Genç, dinamik nüfusumuz artsın"

"Eski Türkiye'ye göre nüfus artımı durmalı. Bu sayede problem az çıksın, Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) yükselsin. Biz tam tersini söylüyoruz. Nüfusumuz artsın, genç, dinamik nüfusumuz artsın. Bu anlamda çalışan kadın arkadaşlarımız ile ilgili hem kariyer aşkını bırakmayacak hem de anne olabilecek bir reform hazırladık.

500 aileye sosyal hizmet görevlisi verilecek. Bu sayede 7 bin kadro açtık. Çalışan annelerimize yarı zamanlı çalışma anlayışı getirdik. Aradaki fark, yükü özel sektör değil devlet karşılayacak.

"İnsana aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz"

İnsana aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz. Geldi mi, çarpar. Gençlere çeyiz desteği vereceğiz. Biriktirilen paranın üzerine toplamının yüzde 15'ini koyacağız.

Almanya ile alınan karar

Dün Sayın Merkel ile Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurma kararı aldık. İlk toplantı 2016 yılı Ocak ayında Türkiye'de gerçekleşecek.

KANALAHABER

 

Etiketler :