Davutoğlu çiftinin şehit eşine yaptığı ziyaret

Davutoğlu çiftinin şehit eşine yaptığı ziyaret

Çınar saldırısında polis memuru eşi ve 4 yaşındaki kızını kaybeden İpek Çiftçi teröre tepki gösterdi - Çiftçi:- "Sözün bittiği yerdeyim. Eşim ve kızım uykusunda şehit düştü. Bu terörün artık bitmesini istiyorum" - "Başbakanımız beni teselli etti. 'Sahipsi

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiği İpek Çiftçi, Çınar'daki terör saldırısında eşini ve 4 yaşındaki kızını şehit verdiğini belirterek, "Sözün bittiği yerdeyim. Eşim ve kızım uykusunda şehit düştü. Bu terörün artık bitmesini istiyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 14 Ocak'ta emniyet amirliği ve lojmana bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis memuru eşi Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem'i kaybeden İpek Çiftçi, Başbakan Davutoğlu ve eşinin hastanedeki ziyaretinin ardından AA'ya açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, Davutoğlu çiftinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun, kendisini yalnız bırakmayacaklarını söylediğini aktaran Çiftçi, "Başbakanımızdan Allah razı olsun. Sahipsiz bırakmayacaklar inşallah. Rabbim hep devletimizi korusun, gözetsin, Mehmetçiklerimizi, polislerimizi korusun. Başbakanımız beni teselli etti. 'Sahipsiz bırakmayacağız. Gözlerinin içinden, yüzünden gülücükler eksik olmasın' dedi. 'Sizleri davet edeceğim, misafir edeceğim, ben de Hatay'a geleceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

- "Sözün bittiği yerdeyim"

Çiftçi, terör saldırısında eşi ve çocuğunu şehit verdiğini ifade ederek, "Şu an ruhum çekilmiş gibi hissediyorum. Ne konuştuğumu, ne konuşmam gerektiğini bilemiyorum. Sözün bittiği yerdeyim. Eşim ve kızım uykusunda şehit düştü, ben oturuyordum. Bu terörün artık bitmesini istiyorum. Yeter artık. Devletimizin de bunun için elinden gelenin daha fazlasını yapmasını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum" dedi.

- "Hiçbir ana artık yanmasın"

Çiftçi'nin annesi Kamile Sönmez de Başbakan Davutoğlu ve eşine ziyaretleri için teşekkür etti. Terörü lanetleyen Sönmez, şunları söyledi:

"Hiçbir ana artık yanmasın. Lanet olsun onlara. Benim çocuğumun yuvasını yaktılar, dağıttılar. Benim çocuğumun yuvasının yandığı gibi Allah da onları yaksın. Anlatamam duygumu, onlar insan değil zaten."

Devletin gerekeni yaptığını ifade eden baba Zarif Sönmez ise Başbakan Davutoğlu'nun kendilerine, her zaman yanlarında olacaklarını söylediğini kaydetti.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise İpek Çiftçi'nin tedavisinin Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Çınar Yastı gözetiminde devam ettiğini bildirdi.

Çiftçi'nin hayati tehlikesinin bulunmadığını vurgulayan Zengin, "Hastamız üç haftadır tedavi görüyor. Elinde ve yüzünde ağırlıklı olmak üzere yaraları vardı. Bunlar hızlı bir iyileşme aşamasında. Elinde halen müdahale etmeyi gerektiren durumlar var. Onlara da gerekli müdahale planlandı. Yaklaşık bir hafta 10 günlük daha önümüzde tedavi süreci var. Ciddi bir fonksiyon kaybı olmadan hastamızı taburcu edeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, bu sabah eşi Sare Davutoğlu ile Çiftçi'yi, tedavi gördüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde ziyaret etmişti. Ziyarete İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti.


Davutoğlu çiftinin şehit eşine yaptığı ziyaret

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :