Dansçı papağan hayvanat bahçesinin gözdesi

Dansçı papağan hayvanat bahçesinin gözdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na bir vatandaş tarafından bağışlanan "Haluk" isimli papağan, müzik ve alkışlar eşliğinde yaptığı danslarla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

ANTALYA (AA) - MUSTAFA ÇİFTÇİ - Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'na bir vatandaş tarafından bağışlanan "Haluk" isimli papağan, müzik ve alkışlar eşliğinde "dans" ediyor.

Nesli tükenmekte olan hayvanların çoğalmasını sağlamak ve bu hayvanların doğal ortamlarına bırakılması amacıyla hizmet eden, 127 türde binin üzerinde hayvanı barındıran hayvanat bahçesinde, en çok dikkati yeşil, gri, mavi ve sarının tonlarıyla görsel bir şölen sunan papağanlar çekiyor.

Müzik veya alkış duyunca ince tellerle çevrili kafesinden gagasını, kanatlarını, ayaklarını kullanarak "dans" etmeye başlayan Haluk da bu özel papağanlardan biri... Beyaz tüyleri, gri gagası ve ayaklarıyla her alkışa dansıyla karşılık veren Haluk, bakıcıları tarafından da özenle besleniyor.

Bir vatandaş tarafından hayvanat bahçesine bağışlanan papağan, en çok hareketli müzikleri seviyor.

Bahçede ziyaretçilerin ilgisini çeken diğer bir papağan ise Çapkın. Başka bir vatandaş tarafından bahçeye hediye edilen Çapkın, konulduğu bölümü ziyarete gelenlere "Çay yok mu?" diye sesleniyor.

- 10 türde papağan var

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi veteriner hekimi Dr. Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 400 dönümlük alanda 127 türden binin üzerinde hayvanı ağırladıklarını söyledi.

Hayvanat bahçesindeki papağanların kendileri için çok özel olduğunu belirten Arsun, "Bizim için çok özel hayvanlar. 10 türde papağanımız var. Renkleriyle ötüşleriyle ziyaretçilerimizin dikkatini çekiyor. Evinde beslediği hayvanını, bahçemize hediye eden vatandaşlarımız var." dedi.

Dans eden, konuşan papağanları bulunduğunu ifade eden Arsun, şunları kaydetti:

"Müzikle oynayan, hareketli müzikleri seven 'Haluk' isimli bir papağanımız var. İsmi erkek ama kendisi dişi. Sahibi zamanında hareketli müziklere çok alıştırmış. Müziklere ritim tutup, oynuyor. Biz de bunu sürdürdük. Vatandaşların da çok hoşuna gidiyor. Ziyaretçilerimiz papağanları konuşturmak istiyor, onların olduğu bölgelerde vakit geçiriyorlar. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor."

"Çapkın" isminde konuşan bir papağanın da bulunduğunu vurgulayan Arsun, "Gri renkli bir papağan. Her gün 'Çay yok mu' diye soruyor. Çayı çok sevmediği için çay vermiyoruz ama meyve suyuyla besleniyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :