Danıştay’ın güzellik salonlarına ilişkin kararı

Danıştay’ın güzellik salonlarına ilişkin kararı

İGDESO Başkanı Aydın: - "Maalesef yürütmeyi durdurma kararı olduğu için şu anda İstanbul’da 200 güzellik salonu mühürlendi, 40 güzellik uzmanı hapis cezası aldı. İki buçuk yıl hapis cezası alan üyelerimiz var. Yazıktır, günahtır, ayıptır"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İGDESO) Başkanı Ayşe Aydın, güzellik salonlarına lazer epilasyon, IPL ve foto epilasyon işlemleri yapmalarına olanak sağlayan yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine tepki gösterdi.

Bahçelievler'deki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimleri Lisesi salonunda yapılan toplantıda konuşan İGDESO Başkanı Aydın, bazı hekimler ve dermatologlar tarafından açılan dava sonucu Danıştay'ın, güzellik salonları hakkındaki yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve bu kararla birlikte özel hastaneler, poliklinikler, muayenehaneler ve tıp merkezlerinde lazer epilasyon yapılmaya başlandığını kaydetti.

Kararla mağdur edildiklerini savunan Aydın, şu an Türkiye'de 108 bin esnafın iş yerinin kapatılmayla yüz yüze kaldığını ileri sürerek, "Maalesef yürütmeyi durdurma kararı olduğu için şu anda İstanbul’da 200 güzellik salonu mühürlendi, 40 güzellik uzmanı hapis cezası aldı. İki buçuk yıl hapis cezası alan üyelerimiz var. Yazıktır, günahtır, ayıptır. ‘’şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :