Danıştayın 149. kuruluş yıl dönümü

Danıştayın 149. kuruluş yıl dönümü

Danıştay Başkanı Güngör ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktı

ANKARA (AA) - Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve beraberindeki heyet, Danıştayın 149. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Güngör ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Mozoleye çıkan merdivenlerde fotoğraf çekiminin ardından beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Güngör, Anıtkabir Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

"Yüce Atatürk, Danıştayın 149. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugün, Danıştay ve idari yargı mensupları olarak, sizi saygıyla anmak üzere huzurlarınızdayız. Cumhuriyetimizin önemli kurumlarından olan Danıştay, devletimizin ve milletimizin demokrasiye, adalete olan inancı ve bağlılığından güç alarak, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak amacıyla çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Kurmuş olduğunuz ve yüce Türk milletine emanet ettiğiniz cumhuriyetimizi, demokrasimizi, bağımsızlığımızı, hukuk düzenimizi, birlik ve beraberlik içinde güçlendirmeye çalıştığımız geleceğimizi hedef alan tüm hain odaklara karşı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi, milli mücadele anlayışı ve azmiyle korumaya devam ediyoruz. Bu yolda, hiçbir tehdit karşısında yılmadan ve yorulmadan ilerlediğimizi, 15 Temmuz 2016 günü bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Aydınlık yarınlara ulaşmak için her koşulda hakkın ve hukukun üstünlüğünü esas alarak çalışmakta kararlı olduğumuzu, huzurlarınızda tekrar ifade ediyoruz. Minnet ve şükran duygularımızla sizi rahmet ve özlemle anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :