Dalyan'da tur tekneleri "aynı renk" olacak

Dalyan'da tur tekneleri "aynı renk" olacak

Muğla'nın Dalyan Kanalı ile Köyceğiz Gölü'nde turistlere hizmet veren Dalyan Tekne Kooperatifine kayıtlı günübirlik tur tekneleri kahverengi ve maviye boyanıyor- Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Gültekin:-"Hem görünüş, hem de temizlik olarak müşterilerimi

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Muğla'da Dalyan Tekne Kooperatifine bağlı günübirlik tur tekneleri, bu yıl aynı renklere boyanarak sezona hazırlanıyor.
Muğla ve ilçelerindeki tekne çekek yerlerinde son bakımları yapılan tekneler denize indiriliyor.Tur teknelerinin tümü, bu yıl alınan kararla mavi ve kahverenginin ağırlıkta olduğu renklere boyanıyor.Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dalyan Kanalı'nda 491 teknenin turistlere hizmet verdiğini belirtti. Günübirlik tur teknelerinin yılda 1 milyon yerli ve yabancı turiste hizmet verdiğini kaydeden Gültekin, teknelerin sezon sonunda bakıma alındığını anlattı.
-"Yerli turist sayısında ciddi artış bekliyoruz"
Bölgeye gelen ziyaretçilere hizmet vermek için kış sezonunda da 15 teknenin tura çıktığını ifade eden Gültekin, şunları söyledi:"Bu sene en çok üstünde durduğumuz konu, teknelerimizi tek tip boya ile aynı hale getirmek. Biz hem görünüş, hem temizlik olarak müşterilerimize en iyi hizmeti vermek adına tek tip boya yapıyoruz. Kaptanlarımız da bu sene tek tip kıyafet giyecek. Bu yıl yerli turist potansiyelinde ciddi bir artış bekliyoruz. Onun için yaz sezonunda beklentilerim çok büyük."
Dalyan'da turizm işletmeciliği yapan Özay Akdoğan da sezon için hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi.Akdoğan, "Şu an 2016 yaz sezonuna ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Teknelerimiz bir yıl boyunca Dalyan Kanalı ve Köyceğiz Gölü'nde çalışıyor. Bu tekneleri yaz sezonuna hazırlanmak için bütün bakımları boyaları, zımparaları, vernikleri atılıyor." dedi.Yerli turist sayısında artış beklediklerini dile getiren Akdoğan, "2016 yaz sezonundan beklentilerim çok büyük. 1 Nisan itibariyle de teknelerimiz pırıl pırıl olacak ve gelen müşterilerimize hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler