Dakar Camisinin gönüllü müezzini Türkiye'de eğitim hayaline kavuşuyor

Dakar Camisinin gönüllü müezzini Türkiye'de eğitim hayaline kavuşuyor

Türkiye sevgisiyle tanınan gönüllü müezzin Muhammed Yusuf Bah, AA'nın haberinden sonra Türkiye'de üniversite okuma hayaline kavuşuyor- Türk hayırseverlerin desteğiyle Türkçe öğrenip İslami ilimler ve ilahiyat okuyacak Bah:- "Türkiye'den en az lisans diplo

DAKAR (AA) - ALAATTİN DOĞRU - Dakar Ulu Camisi'nin Türkiye sevgisiyle tanınan gönüllü müezzini Muhammed Yusuf Bah'ın Türkiye'de üniversite okuma hayali, Anadolu Ajansının haberinin ardından gerçekleşiyor.

Senegal'in Gambiya sınırındaki küçük bir yerleşim yeri olan Koalack'ta doğup büyüyen ve medrese eğitimini burada tamamlayan 21 yaşındaki Bah, hayat hikayesini ve hayallerini haziran ayında AA muhabirine anlatmıştı.

Türk hayırseverlerin, Bah'ın Türkiye'de İslami ilimler ve ilahiyat eğitimi alma hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçmesiyle Bah, Dakar Ulu Camisi'nde 4 yıllık gönüllü müezzinlik serüveninden sonra 17 Eylül'de Türkiye'ye gelecek. Bah'ın masrafları Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından karşılanacak.

Caminin minaresindeki küçük bir odada yaşamını sürdüren Bah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

"Rabbim, beni en çok istediğim şeye muvaffak kıldı. Lise yıllarımdan beri hayalim Türkiye'de üniversite eğitimi görmekti." diyen Bah, pazar günü Türkiye yolcusu olduğunu belirtti.

TÖMER'de Türkçe eğitimi alacağını ifade eden Bah, 6 ay içerisinde Türkçe öğrenmeyi hedeflediğini dile getirdi. Muhammed Bah, Türkçe eğitimini tamamlamasının ardından, İslami ilimler eğitimi veren üniversitelere başvuruda bulunacağını anlattı.

Bah, "Türkiye'den en az lisans diplomasi ile dönmek istiyorum ama tabii ki hayalim doktora eğitimimi de orada tamamlamak." dedi.

- Türkiye güçlü Müslüman bir ülke

Çocukken köyünde bile müezzinlik yaptığını, şu anda Senegal'in en büyük camisinde müezzinliğe devam ettiğini kaydeden Bah, "Türkiye'de Sultanahmet Camisi'nde ve Ayasofya'da da ezan okumayı hayal ediyorum, inşallah nasip olur." diye konuştu.

Eğitimini tamamladıktan sonra Senegal'e dönerek halkı için çalışmaya gayret edeceğini anlatan Bah, "Allah, Afrika ülkelerinden, Arap ülkelerinden ve dünyanın birçok yerinden insanların Türkiye'ye okumaya, öğrenmeye gitmesine vesile olan, ülkesinin kapılarını açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Yusuf Muhammed Bah, "Türkiye güçlü Müslüman bir ülke. Türkler 600 yıl tüm dünyada İslam'ın bayrağını taşıdı, çağları aydınlatan birçok ilim adamı yetiştirdi. Türkiye'de öğrendiklerimin, kazanacağım güzel hasletlerin sadece kendime değil, aileme, çevreme ve memleketime faydalı olması için elimden gelen her şeyi yapacağım." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :