Dakar Belediye Başkanı dokunulmazlığını kaybetti

Dakar Belediye Başkanı dokunulmazlığını kaybetti

Dakar Belediye Başkanı ve aynı zamanda milletvekili olan Sall'ın dokunulmazlığı kaldırıldı- Sall, yolsuzluk, dolandırıcılık ve kara para aklamak suçlarından tutuklu bulunuyor

DAKAR (AA) - Batı Afrika ülkesi Senegal'de, "yolsuzluk", "dolandırıcılık" ve "para aklamak" suçlarından tutuklu olan Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall'ın dokunulmazlığının kaldırıldığı bildirildi.

Senegal basınında yer alan haberlere göre, aynı zamanda 30 Temmuz'daki genel seçimlerde birçok muhalefet partisinden oluşan koalisyonun lideri olarak milletvekili seçilen Sall'ın dokunulmazlığının kaldırılması dün gece ulusal meclisin onayına sunuldu.

Parlamentoda, iktidar ile muhalefet arasında uzun süren tartışmanın ardından belediye başkanının dokunulmazlığı 25'e karşı 125 oyla kaldırıldı.

Oylamanın ardından bazı bağımsız ve muhalefet kanadındaki vekiller, alınan kararın "haksız ve adaletsiz" olduğunu belirterek kararı anayasa mahkemesine taşıyacaklarını aktardı.

Ülke yasalarına göre, belediye başkanı aynı zamanda milletvekili de olabiliyor.

Sall'ın serbest bırakılması için daha önce başkent Dakar'da, muhalefetin desteğiyle birçok protesto gösterisi düzenlenmiş, destekçileri Sall'ın milletvekili dokunulmazlığı olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini talep etmişti.

Belediye Başkanı Sall, yolsuzluk, dolandırıcılık ve para aklamak suçlarından bu yılın mayıs ayında tutuklanarak başkent Dakar'daki Reubeuss Cezaevi'ne gönderilmişti.

Avukatları aracılığıyla mahkemeden tutuksuz yargılanma talebinde bulunan Sall, hapishaneden 2019'daki devlet başkanlığı seçiminde de aday olacağını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :