Daimler, Rusya'da Mercedes üretimeyi planlıyor

Daimler, Rusya'da Mercedes üretimeyi planlıyor

Alman otomobil üreticisi Daimler AG, Rusya'daki ilk binek otomobil üretim tesisini kurmayı ve burada 2019 yılından itibaren SUV ve E serisi sedan otomobilleri üretmeyi planlıyor- Mercedes-Benz Otomobil, Üretim ve Tedarik Zinciri Bölümü Yönetim Kurulu Üyes

FRANKFURT (AA) - Alman otomobil üreticisi Daimler AG, Rusya'daki ilk binek otomobil üretim tesisini kurmayı planlıyor.

Daimler AG’den yapılan açıklamada, şirketin dünya çapındaki üretim ağını genişlettiği ve Rusya'daki ilk binek otomobil üretim tesisini kurmayı planladığı aktarıldı.

Açıklamada, Moskova'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri Parkı'nda kurulacak üretim merkezinde 2019 yılından itibaren Mercedes spor amaçlı araçların (SUV) ve E serisi sedanların üretiminin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Söz konusu üretim tesisi sayesinde yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği ifade edilen açıklamada, yeni üretim tesisine 250 milyon avrodan fazla yatırım yapılacağı belirtildi.

-"Rusya, Mercedes-Benz ve çekici bir büyüme pazarı için stratejik öneme sahip”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mercedes-Benz Otomobil, Üretim ve Tedarik Zinciri Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schaefer, "Rusya, Mercedes-Benz ve çekici bir büyüme pazarı için stratejik öneme sahip. Bu nedenle, dünya çapındaki üretim ağımızı Esipovo Endüstri Parkı'nda yeni bir fabrika ile genişletiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Schaefer, yerel bir üretim tesisi kurarak yalnızca Rus müşterilerine daha fazla yakınlaşmakla kalmayıp aynı zamanda Mercedes-Benz otomobillerinin uluslararası rekabet gücünü de artıracaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :