“Daha fazla ihracat için dünyayı dolaşacağız”

“Daha fazla ihracat için dünyayı dolaşacağız”

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin:- Türk ev tekstili sektörü son zamanlarda büyük yatırımlar yaptı. Sektörün ihracatı 2017 yılı sonu itibarıyla 2,7 milyar doları aştı"- "Hedefimiz yüzde 4,5 seviyelerinde olan dünya pazarındaki payımızı daha çok artırmak.

İSTANBUL (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Türk ev tekstili sektörünün son zamanlarda yaptığı yatırımlarla 2,7 milyar dolar ihracat rakamına ulaştığını belirterek, dünya pazarında yüzde 4,5 olan paylarını artırmak için başta fuarlar olmak üzere tüm dünyayı adım adım dolaşacaklarını kaydetti.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin, yaptığı yazılı açıklamada, CNR Expo’da kapılarını açan 24. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'na (EVTEKS) ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye ve dünyadan yaklaşık 800 firma ve 2 bin markanın katıldığı fuarın ziyaretçi akınına uğradığını aktaran Engin, UTİB üyesi firmaların da fuara yoğun katılım gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin ev tekstili alanında dünyanın ikinci büyük fuarına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Engin, dünyanın önemli alıcılarının geldiği bu fuarın sektör ihracatını artırmak için iyi bir fırsat olduğuna işaret etti.


- "2018'de ihracatta 3 milyar doları aşmak mümkün"


Türk ev tekstili sektörünün son zamanlarda büyük yatırımlar yaptığını anlatan Engin, şunları kaydetti:

"Sektörün ihracatı 2017 yılı sonu itibarıyla 2,7 milyar doları aştı. Yaklaşık 66 milyar dolarlık dünya pazarındaki payımız da yüzde 4,5 seviyelerinde. 2015 ve 2016'nın tüm dünyada duraklama ve daralma döneminde olması haliyle bizim rakamlarımızı da etkiledi. Neyse ki 2017 yılında dünyada bir toparlanma süreci yaşandı. Dünya ticaretinde ortalama yüzde 10'luk bir artış söz konusu. Bu durum 2018 için bize ümit veriyor. 2018 için ihracatta 3 milyar doları aşmak mümkün. Hedefimiz dünya pazarındaki payımızı daha çok artırmak."

Pınar Taşdelen Engin, Türkiye’nin ev ve mekan tekstili denilince ilk akla gelen ülkelerden olduğuna dikkat çekerek, "Üretim kalitesi, Ar-Ge ve inovasyon konusunda dünyadaki rakiplerimizden fazlamız bile var. Markalaşma yolunda da büyük adımlar attık. Şimdi yapacağımız daha çok pazara ulaşmak. Başta fuarlar olmak üzere, tüm dünyayı kapı kapı dolaşacağız." görüşlerini aktardı.

Daha çok KOBİ’nin ihracatla tanışması, markalaşması ve büyümesi için UTİB olarak yaptıkları ticaret heyetleri ve UR-Ge projelerini artıracaklarını kaydeden Engin, "800 firmanın bulunduğu EVTEKS fuarına UTİB üyesi 229 firma ile katıldık. Hemen ardından 2-4 Mayıs tarihleri arasında İtalya Como’da düzenlenen Proposte’de International Observatory fuarına katılacağız. Ardından Rusya ve Çin fuarlarına katılacağız. Başta hedef pazarlar olmak üzere, kalitemizi gösterebileceğimiz her yerde olacağız.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :