DAEŞ'in kontrolündeki Havice'den kaçışlar

DAEŞ'in kontrolündeki Havice'den kaçışlar

Kerkük Göç ve Göçmenler Dairesi Müdürü Sabah: - "Havice başta olmak üzere çevre bölgelerden son bir hafta içinde kaçıp Kerkük'e sığınan sivillerin sayısı 420'yi buldu"- DAEŞ militanlarının kurduğu pusuya düşen 7 sivil hayatını kaybetti

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'e bağlı Havice ilçesinden kaçan sivillerin sayısının son bir haftada 420'ye ulaştığı belirtildi.

Kerkük Göç ve Göçmenler Müdürü Ammar Sabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Havice başta olmak üzere çevre bölgelerden son bir hafta içinde gizlice kaçıp Kerkük'e sığınan sivillerin sayısı 420'yi buldu." dedi.

İki yıldan uzun süredir DAEŞ'in kontrolü altında yaşamak zorunda kalan sivillerin Peşmerge mevzilerine ulaşmak için geceleri hareket ettiklerini belirten Sabah, "Her gün ortalama 50 kişi ölümü göz alarak tehlikeleri yollardan güvenli bölgelere geliyor. Kaçan sivillerin büyük bölümünü ise kadın ve çocuklar oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada DAEŞ militanları da pusu kurarak kaçışları engellemeye çalışıyor.

Havice Kaymakamı Sebhan el-Cuburi ilçeden gizlice kaçmaya çalışan sivillerin DAEŞ'in kurduğu pusuya düştüğünü ve 7 sivilin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini aktardı.

Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014 'ten bu yana Havice ilçesini elinde tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :