DAEŞ'in elindeki Havice'den kaçışlar

DAEŞ'in elindeki Havice'den kaçışlar

Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Enver: - "DAEŞ'ten kaçan insanlar gruplar halinde mevzilerimize geliyor. Son iki gün içerisinde yaklaşık 300 sivil geldi"- Havice'den kaçan Casım:- "Bizler kurtulduk ama yolda mayınlara basanlar hayatlarını kaybetti. Onları defn

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden son iki gün içerisinde yaklaşık 300 sivilin kaçıp, Peşmerge mevzilerine sığındığı bildirildi.

Havice'deki sivillerin kaçışına ilişkin AA muhabirine konuşan Mekteb Halid noktasındaki Peşmerge Komutanı Yüzbaşı Hiva Enver, "DAEŞ'ten kaçan insanlar gruplar halinde mevzilerimize geliyor. Son iki gün içerisinde yaklaşık 300 sivil geldi" ifadelerini kullandı.

Peşmergeye sığınan sivillerin sağlık durumlarının çok kötü olduğunu dile getiren Enver, "Güvenli bölgelere sığınmak isteyen siviller en az iki gün boyunca militanlara görünmeden gizli bir şekilde kaçmaları lazım" dedi.

Enver, sivillerin, genel bir güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra Kerkük kentindeki Nezrava Çadır Kampı'na sevk edildiklerini kaydetti.

- "Mayınların arasından geçmek zorunda kaldık"

Havice'den çocukları ve torunlarıyla birlikte kaçan Mensiye Casim, kaçış sırasında yaşadığı zorluklara ilişkin şunları söyledi:

"İki gündür gece gündüz hiç durmadan yoldayız. Sivillerin kaçışını önlemek için DAEŞ tarafından yollara döşenen mayınların arasından geçmek zorunda kaldık. Bizler kurtulduk ama yolda mayınlara basanlar hayatlarını kaybetti. Onları defnetme fırsatımız olmadı ve öylece bırakmak zorunda kaldık. Allah Peşmerge güçlerinden razı olsun, bizi çok iyi karşıladılar."

-"DAEŞ'in baskısı günden güne artıyordu"

Oğlu DAEŞ üyeleri tarafından kırbaçlanan Halide Sabır ise ''DAEŞ'in baskısı günden güne artıyordu. Genç bir oğlum var. Sakalını kestirdiği için ona 100 kırbaç vurdular. Kadınlar mutlaka yüzleri kapalı olmaları gerekiyor ve erkekler de sakallı. Aksi takdirde sözde DAEŞ'in şeriat yasaları uygulanıyor.'' diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ Haziran 2014 tarihinden bu yana Havice ilçesini elinde tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :