DAEŞ ile mücadele

DAEŞ ile mücadele

Fransa, DAEŞ'in Rakka'da silah deposunu vurdu

PARİS (AA) - Fransa Savunma Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin Rakka kentindeki silah deposunun Fransız savaş uçaklarının operasyonu ile imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Fransız uçaklarının hava operasyonuna ABD ve diğer müttefik ülkelerin uçaklarının da destek verdiği bildirildi.

Fransız Mirage tipi savaş uçaklarının Ürdün'deki hava üssünden kalktığı kaydedilen yazılı açıklamada, ''hedef alınan silah deposu tamamen tahrip edildi'' bilgisi paylaşıldı.

Fransa, Suriye ve Irak'taki DAEŞ hedeflerine yönelik operasyonlar çerçevesinde 20 savaş uçağı Ürdün'de, 6 savaş uçağı ise Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki konuşlandırılmış durumda.

Yine aynı operasyonlar çerçevesinde bölgeye gönderilen ve üstünde 26 savaş uçağı taşıyan Charles-de-Gaulle uçak gemisinin, Fransa'ya dönmek için bu hafta yola çıktığı bildirilmişti.

Fransa, 13 Kasım 2015'te Paris'i kana bulayan ve 130 kişinin ölümüne ve 350 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırıların ardından Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava saldırılarını artırma kararı almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :