"D-8 küresel ekonomi anlamında çok önemli"

"D-8 küresel ekonomi anlamında çok önemli"

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana:- "D-8'in küresel ekonomi anlamında çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum, özellikle kendi insanı için daha iyi bir refah sağlaması konusunda"- "D-8'in kendini geliştirmesi için birçok olanak var, özellikle ekon

ANKARA (AA) - ERCAN CANBOLAT - Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, "Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütünün, küresel ekonomi anlamında çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum, özellikle kendi insanı için daha iyi bir refah sağlaması konusunda." dedi.

İstanbul'da 20 Ekim'de düzenlenecek 9. D-8 Zirvesi öncesi Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Wardana, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonominin birçok engelle karşı karşıya olduğunun altını çizen Wardana, bunların tam anlamıyla ele alınmadığı takdirde daha büyük sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Wardana, "D-8, 20 sene önce üye ülkeler ve diğerlerinin iyiliği ve refahı için oluşturulmuştur. D-8'in küresel ekonomi anlamında çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum, özellikle kendi insanı için daha iyi bir refah sağlaması konusunda." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Wardana, "D-8'in kendini geliştirmesi için birçok olanak var, özellikle ekonomi ile bağlantılı sektörlerde. Sanayi, tarım, enerji ve ulaştırma, bunları somutlaştırmak için birkaç örnek." değerlendirmesinde bulundu.

D-8'in arzuladığı potansiyele, özel ve kamusal sektör arasında sıkı bir ortaklık kurulduğunda ulaşabileceğini belirten Wardana, "Dolayısıyla D-8 ülkelerinin, kendi ticari camiası ile ortaklık kurup somut olarak ne sunabileceklerini keşfetmesi öncelikli önem taşımaktadır." diye konuştu.

Wardana, devletlerin tek başına güncel ekonomik engelleri aşamayacaklarını anlamaları gerektiğine işaret ederek "Kolektif bir şekilde ticari camiamızla çalışmamız lazım. Tabii ki birçok küresel sorun barış ve güvenlik konularıyla bağlantılı. Bu sorunlar sadece Müslüman ülkelerde değil, dünyanın diğer kısımlarında da yaşanıyor." dedi.

Wardana, şöyle devam etti:

"D-8 tüzüğü, üyelerinin tüm kaynaklarını ekonomik iş birliğini geliştirmek için kullanmasını öngörür. D-8'in ekonomik iş birliğinin artırılması için yöntem ve yol üretilen bir platform niteliğinde olması lazım ki üye ülkelerin insanına yarar ve refah sağlayabilsin."

Bu sene "İş birliğiyle Fırsatları Çoğaltmak" temasıyla düzenlenecek zirve öncesinde 17-18 Ekim'de D-8 Komisyonunun 39. oturumu, 19 Ekim'de de D-8 Konseyi'nin 17. oturumu yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler