CW Enerji, Kuzey Boru İle 8,7 Milyon Dolarlık Güneş Enerjisi Projesine İmza Attı

CW Enerji, Kuzey Boru İle 8,7 Milyon Dolarlık Güneş Enerjisi Projesine İmza Attı

CW Enerji, Kuzey Boru ile Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Projesi İçin 8,7 Milyon Dolarlık Anlaşmayı Tamamladı.

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan CW Enerji, Kuzey Boru ile Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında önemli bir işbirliğine imza attı. CW Enerji CEO'su Volkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, şirketin Kuzey Boru Anonim Şirketi ile 8,7 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Yapılan anlaşma çerçevesinde, CW Enerji tarafından geliştirilen arazi tipi güneş enerjisi santralinin KDV hariç 8 milyon 700 bin USD bedelle Kuzey Boru'ya satılacağını belirten Yılmaz, bu proje ile birlikte şirketin sürdürülebilir enerji alanındaki çabalarına önemli bir katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Volkan Yılmaz, açıklamasında şunları söyledi: "Firma ile yaptığımız anlaşmaya göre, CW Enerji ile Kuzey Boru Anonim Şirketi arasında Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 1.h fıkrası kapsamında, şirketimiz tarafından geliştirilmesi devam eden arazi tipi güneş enerjisi santralinin KDV hariç 8 milyon 700 bin USD bedelle satışına ilişkin sözleşme imzalandı."

Sektördeki önemli projelerle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağladıklarını vurgulayan Yılmaz, aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli bir destek verdiklerini belirtti. "Güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmak ve daha yaşanabilir bir çevreye katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Gelişen teknolojiyi takip edecek ve katma değerli ürünlerimizle sektör adına kazanımlar sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.