CÜSEM'den ilk yardım eğitimi

CÜSEM'den ilk yardım eğitimi

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (CÜSEM) sertifikalı ilk yardım eğitimi verdiği bildirildi. CÜSEM İlk Yardım Merkezi Mesul...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (CÜSEM) sertifikalı ilk yardım eğitimi verdiği bildirildi.

CÜSEM İlk Yardım Merkezi Mesul Müdürü ve İlk Yardım Eğitmeni Bahar Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin ilk yardım eğitim merkezinin faaliyete geçtiğini belirtti.

Yaklaşık 14 kişilik gruplara ilk yardım eğitimi verdiklerini aktaran Türkmenoğlu, "Eğitim alanlara İlk Yardımcı Sertifikası veriyoruz. Bu sertifikalarımız Sağlık Bakanlığı onaylı olup İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile verilmektedir." ifadesini kullandı.

Eğitimin 16 saat sürdüğünü ve katılımcıların eğitimin sonunda ilk yardımcı sertifikalarını aldığını aktaran Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"İlk yardıma çok önem veriyoruz. Zaten günlük yaşantımızda da ilk yardımı bilmek çok önemli. Ama ilk yardım yönetmeliği gereği Sağlık Bakanlığı tarafından bu zorunlu hale getirildi. İlk yardımcı sertifikası, riskli alanlarda, tehlikeli alanlarda önemlidir. Artık 10 kişiden birinin ilk yardımcı sertifikası alma zorunluluğu var. Biz de bu amaca yönelik hizmet vermek istedik. CÜSEM’de bir ilk yardım eğitim merkezi açalım dedik, üniversite çalışanlarımıza bu eğitimi verdikten sonra özel sektörden talep geldi. Onlarla da eğitime başladık, eğitim sürecimiz de bu şekilde devam ediyor."

Türkmenoğlu, ilk yardım eğitiminin hafta içi çarşamba ve perşembe günleri ile hafta sonu verildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :