CÜ'nün kuruluşunun 43. yıl dönümü

CÜ'nün kuruluşunun 43. yıl dönümü

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ) kuruluşunun 43. yılı dolayısıyla...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ) kuruluşunun 43. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köksal mesajında, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta, 9 Şubat 1974 yılında kurulan CÜ'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren sürekli büyümüş ve ilimize de önemli katkılar sağlamıştır." dedi.

Kurulduğunda 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversitenin, 56 bin öğrencisi ve yaklaşık 5 bin çalışanıyla Sivas için önemli bir değer olduğuna dikkati çeken Köksal, mesajında şunlara yer verdi:

"Kurulduğu günden itibaren Sivas'a değer katan, şehir içi ve şehir dışından gelerek CÜ'de eğitime devam eden öğrenci ve idarecilerimiz, esnafımıza da önemli katkılar sağlamaktadır.

İlk günkü heyecan ve coşkuyla hizmetlerine devam ettiren, yeni fakülte ve meslek yüksek okulları açan üniversite, bilimsel çalışmalarıyla da her zaman gündemde yerini almıştır.

Üniversitemizin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr Alim Yıldız'ın şahsında emeği geçenleri ve hizmet edenleri kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :