Çumra HEM’den çiftçilere kurs
Çumra Halk Eğitim Merkezi'nde açılan gübre ve gübreleme kursunu bitiren 40 kişiden 29'u başarı belgesi almaya hak kazandı.
Çumra Halk Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilere yönelik açılan gübre ve gübreleme kursunun tamamlandığını belirtti. Kursa katılan çiftçiler toplam 30 saat ders gördüklerini ve tarımda yeni teknolojilerle gübreleme teknikleri konusunda bilgi aldıklarını ifade etti.
Yöre halkının ihtiyaçları doğrultusunda kurs vermeye devam edeceklerini belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde çiftçilere yönelik fidancılık, aşı ve aşılama, arıcılık, yarı bodur ve tam bodur elma budama teknikleri, süt inekçiliği, traktör bakım ve onarımı, silaj yapımı gibi konularda kurslar açılacağını bildirdi.
Ayrıca Türk halk oyunu, bağlama, ney, gitar çalma kurslarının da bu öğretim yılında açılacağını kaydeden yetkililer, son yıllarda gündemde olan doğal gaz ateşçililiği kursunun da Çumra Halk Eğitim Merkezinde açılacağını dile getirdi.
Kurs Öğretmeni Ahmet Haşim Keskin, tarım bölgesi olan Çumra'da gübrelemenin çok önemli olduğunu belirterek, ''Bitkilere gübreleme doğru şekilde uygulandığı ve doğru gübre kullanıldığı sürece verimde yüzde 50 ile yüzde 80 arasında artış olacaktır. Bu yüzden çiftçilerimiz gelişen teknolojiyle beraber kendilerini de geliştirmek zorundalar'' dedi.
aa