Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor

Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor

Isparta, Burdur ve Muğla'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

ISPARTA/BURDUR/MUĞLA (AA) - Isparta, Burdur ve Muğla'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Isparta Belediyesi tarafından kentte fener alayı düzenlendi. Belediye binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile marşlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe bazı vatandaşlar motosiklet ve bisikletleriyle katıldı.

Meydanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılına özel 95 kişiden oluşan bir ekip halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Gösteri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Kaymakkapı Meydanı'nda devam eden etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada 1923 adet Türk bayraklı balon gökyüzüne bırakıldı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün sayısız inkılabının bulunduğunu hatırlattı.

Atatürk'ün inkılaplarının tarihe sığmayacağını vurgulayan Günaydın, "Atatürk'ün bütün işleri önemlidir. Atatürk, Cumhuriyet'i kurmuş ve Türk milletine armağan etmiştir. Bugün çok neşeliyim, çocuklar kadar neşeliyim. Sonsuza kadar kalacak Türkiye ve Isparta halkı var. Sevinçliyim. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı'nı en derin sevgilerimle kutluyorum." dedi.

Etkinlik, Mustafa Keser konseriyle sona erdi.

- Burdur

Burdur Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Vali Hasan Şıldak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Avşar Han'da düzenlenen resepsiyonda, Cumhuriyetin halk ve millet kavramlarını gönüllerde buluşturan ve bunlara bir değer yükleyen yönetim sistemi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kolay kurulmadığını belirten Şıldak, "Cumhuriyet denilince milli iradeyi anlıyoruz. Halkın kendi yöneticilerini kendisinin seçtiğini ve fırsat eşitliğini anlıyoruz. Hepimiz Cumhuriyet sayesinde bu salonda bir aradayız. Cumhuriyet, muasır medeniyet seviyesi denilen çağın gerekliliklerini yakalama idealidir." diye konuştu.

Resepsiyona, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılınç, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kutlamaların devamında Cumhuriyet Meydanı'nda şarkıcı Oğuzhan Koç konser verdi.

- Muğla

Muğla ve ilçesi Bodrum'da da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan etkinliğine katılanlar yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayarak, Cumhuriyetin 95. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren fener alayının ardından sanatçı Selda Bağcan konser verdi.

Bodrum'da da Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Bodrum Marina önünde toplanan vatandaşlar, meşaleler ve Türk bayrakları ile Neyzen Tevfik Caddesi'nden Bodrum Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar arasında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yer aldı.

Kaymakam Yılmaz, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Cumhuriyet Bayramı'nın önemine değinen Başkan Kocadon ise "Bu bayram hepimizin en büyük bayramıdır." dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı Kutsi konser verdi.

Cumhuriyet'in 95. yılı kutlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :