Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma

Gazetenin avukatlarından Belen:- "Verilen tutuklama kararlarının gerekçelerine, savcılık ifadelerine, sorgu hakimliği ifadelerine ve onlara sorulan sorulara verilen cevaplara baktığımızda, gerekçesiz, keyfi, bırakın hukuk dışılığı yasa dışı işlem ve yargı

İSTANBUL (AA) - "PKK/KCK ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yönetici ve yazarlarından oluşan 10 kişinin tutuklandığı Cumhuriyet gazetesine bir grup avukattan destek açıklaması geldi.

Cumhuriyet gazetesinin 10 yazar ve yöneticisinin tutuklanması sonrasında sanıkların avukatları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na giderek müvekkillerinin tutuklanmasına itiraz etti. İtiraz sonrasında sanık avukatları ve onlara destek veren bir grup avukat, İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Burada toplanan grup, polisin güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkez binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ellerinde Cumhuriyet gazetesini taşıyan grup, yolda zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Gazete önünde güvenlik tedbiri alan polis, avukatlara kimlik kontrolü yaptıktan sonra gazetenin bulunduğu alana geçişlerini sağladı.

Burada grup adına açıklama yapan gazetenin tutuklu yazar ve yöneticilerinin avukatı Bahri Belen, bunun Cumhuriyet gazetesinin mücadelesi değil Türkiye’nin hukuk güvenliği mücadelesi olduğunu söyledi.

Belen, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Verilen tutuklama kararlarının gerekçelerine, savcılık ifadelerine, sorgu hakimliği ifadelerine ve onlara sorulan sorulara verilen cevaplara baktığımızda, gerekçesiz, keyfi, bırakın hukuk dışılığı yasa dışı işlem ve yargılama yapıldığı görülmektedir. Geldiğimiz bu noktada hukuk örgütleriyle ilgili, gazetelerle ilgili yapılan soruşturmalar ve haksız tutuklamalar, dönemecin son noktasına geldiğimizi gösteriyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :