Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Cumhuriyet Bayramı'na doğru

KAYSERİ (AA) - MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi...

KAYSERİ (AA) - MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Baki Ersoy, mesajında, cumhuriyetin ülküleri, sevdaları ve gurur vesikaları olduğunu belirtti.

Yüce Türk milletinin azim, gayret, inanç ve fedakarlıkla elde ettiği ulu zaferlerin neticesi olan cumhuriyetin 96. yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri ve gazileri şükran ve minnetle andığını dile getiren Ersoy, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Hiç vazgeçmeyeceğimiz, varlığından rahatsız olanların korkusu olacağımız, ne pahasına olursa olsun bir değerinden, bir hecesinden, bir kelimesinden asla vazgeçmeyeceğimiz en önemli temelimizdir. Bu temelimizi ayakta tutan yegane kuvvet ise milletimizin kendisidir. Geçmişten bu yana ay ve yıldızın yan yana göklerde dalgalanması için istiklal mücadelesi veren bu millet, cumhuriyetin ilelebet ayakta kalması, nesilden nesile aktarılması için kenetlenmiştir. Bugün de aynı irade önümüzdeki engelleri aşabilmek için aynı duyguyla başlattığımız, sınırlarımızın güvenliği için elzem olan Barış Pınarı Harekatı'nda aynı duruşu sergilemektedir. Ülkemizin bekasını, milli güvenliğimizi ve milletimizin huzurunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna müsaade etmeyeceğimizi şanlı cumhuriyetin 96. yılında tekrardan vurguluyor, bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

- MHP İl Başkanı Tok

MHP İl Başkanı Serkan Tok, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıl dönümünü karşılamanın ve kutlamanın eşsiz heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını bildirdi.

Cumhuriyetin, bağımsızlık ülküsü etrafında mutlak anlamda buluşan ve birleşen aziz milletin, örneğine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşı'nın neticesi olduğunu belirten Tok, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı vatan topraklarında, kişilere, ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hakimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ülke, millet ve egemenlik unsurları ve bunun yanında yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği olan bir üniter devlet olarak ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyet üzerinden geçinen istismarcılar ile cumhuriyet karşısında mevzilenen inkarcılar Türk milletinin yüksek erdemi sayesinde emellerine inşallah muvaffak olamayacaklardır."

- KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise tüm halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Ülkenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için 96. yıl dönümünü gururla kutladıkları cumhuriyeti, millet olarak birlik ve beraberlik içerinde hak ettiği yere taşıyacaklarını vurgulayan Büyüksimitci, "Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, özel sektör olarak ekonomiye yapacağımız katkıların, istihdam sağlamadaki görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmede tüm üyelerimizle birlikte azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, cumhuriyetinin ilanının 96. yıl dönümü dolasıyla mesaj yayımladı.

Çalış, mesajında, Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetin değerinin en iyi şekilde bilinmesi ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine mirası cumhuriyetin, Türk milletinin ilerlemesinde en büyük rehber olduğunu belirten Çalış, "Cumhuriyetin sağlam temelleri üzerinde her geçen gün büyüyen ve gelişen, geleceğin güçlü Türkiye'sini en iyi şekilde inşa edeceğiz. Bu uğurda hiçbir zorluk bizi yıldırmayacaktır. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, ülkemizin hedeflerini bir bir yerine getireceğiz.Türk Milleti, cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır." açıklamasında bulundu.

- KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün millete en büyük mirası olan cumhuriyete her zamankinden daha çok sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim biçimi olan cumhuriyetin temel dayanağının millet olduğunu ifade eden Karamustafa, Türk milletinin cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağını kaydetti.

Rektör Karamustafa, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :