Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonda, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin AA fotoğraflarından oluşan sergi de izlenime sunuldu

TUNUS (AA) - Başkent Tunus'ta, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.

Başkentte bir otelde verilen resepsiyona, Tunuslu üst düzey siyasi ve bürokratların yanı sıra çok sayıda yabancı misyon, sivil toplum kuruluşu ve medya temsilcisi ile Tunus'ta yaşayan Türk vatandaşları ve diğer davetliler katıldı.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nın önemine değindi.

Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine dikkati çekerek, Türk halkının demokrasi ve özgürlük için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu söyledi.

FETÖ tehlikesi konusunda dostları uyarmakla mükellef olduklarını dile getiren Doğan, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı ilk tepkileri ortaya koyan Tunus yönetimine teşekkürlerini sundu.

Doğan, ülkede bu ay sonunda yapılacak 2020 Tunus Ekonomi ve Yatırım Konferansı'nda Türkiye'nin bakanlar ve yatırımcılar düzeyinde güçlü bir şekilde temsil edileceğini sözlerine ekledi.

Tunus Parlamento Başkanı Muhammed Nasır, Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi gibi önemli konukların da yer aldığı resepsiyonda bazı yetkililer, görevine yeni başlayan Büyükelçi Doğan'ın katkılarıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazanacağı yorumunda bulundu.

Resepsiyonda ayrıca 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarından oluşan sergi izlenime sunuldu. Sergideki fotoğraflar, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :