Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Manisa'da Cumhuriyet'in ilanının 93. yılı dolayısıyla Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi- Vali Güvençer: - "15 Temmuz'da somut bir tehlike ile karşı karşıya kalan milletimiz, devletinin, Cumhuriyeti'nin hem kıymetini daha iyi anladı hem de üzerine düşenler

MANİSA (AA) - Manisa'da Cumhuriyet'in ilanının 93. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi, Uşak'taki resepsiyon şehit cenazesi nedeniyle iptal edildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer'in ev sahipliğinde Polisevi'nde verilen resepsiyona protokol üyelerinin yanı sıra şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Cumhuriyet'e yakışır şekilde yapıldığını belirterek, "Gündüz gurur dolu ve coşkulu kutlamaların ardından milletin aslını temsil eden tüm insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, şehit ve gazi ailelerimizle var oluşumuzun, dirilişimizin, yeni bir devlete sahip oluşumuzun gururunu bu akşam bir kez daha yaşıyoruz. Dileğim bundan sonraki bütün bayramlar, kazanılmış yeni zaferlerin, atılmış yeni adımların coşkuyla kutlanmasıdır." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından milletin devletine daha fazla sahip çıktığını kaydeden Güvençer, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da somut bir tehlike ile karşı karşıya kalan milletimiz, devletinin, Cumhuriyeti'nin hem kıymetini daha iyi anladı hem de üzerine düşenleri çok daha iyi algıladı. Elbette bunda milletin, devletine karşı duyduğu aidiyet duygusu, karşılıklı ortak dilin kullanılıyor olması çok büyük bir paya sahiptir."

Resepsiyonun ardından fener alayı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı etkinlikte çok sayıda vatandaş Türk bayrakları ve meşalelerle Şeyh Fenari Camisi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Fener alayı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki bayrak gösterisinin ardından sona erdi.

- Uşak'taki resepsiyon iptal edildi

Uşak'ta düzenlenecek resepsiyon ise şehit cenazesi nedeniyle iptal edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında Uşaklı Jandarma Er Süleyman Aydındağ'ın şehit olması nedeniyle, kent merkezindeki otelde gerçekleştirileceği duyurulan resepsiyonun iptal ettiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :