Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Denizli'de, 500 metrelik Türk bayrağıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 500 metrelik Türk bayrağıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Atatürk Stadı önünden başlayan yürüyüşe, 26 sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sırasında 500 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde Türk bayrağı açıldı. Yürüyüş, Kıbrıs Şehitleri, Emek ve İstiklal caddeleri ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca devam etti. Onuncu Yıl Marşı'nın söylendiği yürüyüşte vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", ''Türkiye laiktir laik kalacak'' ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' sloganları attı. Yürüyüşe güzergahtaki binalarda oturan vatandaşlar da bayrak sallayarak ve alkışlarla destek verdi.

Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Valilik önünde İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle son bulan yürüyüşün tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Yürüyüşe katılarak cumhuriyete sahip çıkan vatandaşları yürekten kutluyorum." dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitleri şükran ve minnetle andığını dile getiren İlhan, "Onlar nasıl yaşamlarını bizim için feda ettilerse bizler de başta canımız olmak üzere her türlü varımızı cumhuriyetin sonsuzluğu için feda etmeye hazırız. Bugünlerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinin önemini bir kez daha kavramış bulunmaktayız. Varlığımıza kasteden içteki ve dıştaki hainler bilmelidirler ki bugün Denizli'de toplanan 10 binler, ilkelerinin ve Cumhuriyet'inin bekası için her zaman birer Mustafa Kemal'in askeri olmaya devam edecektir." diye konuştu.

CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan'ın da bulunduğu yürüyüşe, Bilal Arslan ile Tuğçe Arslan çifti de nikahtan sonra gelinlik ve damatlıkla katılarak Türk bayrağı salladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :