Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Bağdat Caddesi'nde düzenlenen kutlamalara katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marşlar eşliğinde yürüdü

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bağdat Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyetin 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla Suadiye ışıklarda bir araya gelen binlerce vatandaş, Bağdat Caddesi'nde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kortej halinde yürüdü.

CHP milletvekilleri Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Kadir Gökmen Öğüt ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katıldığı yürüyüş, güzergah üzerine kurulan dev ekranda, Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi, marşlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Caddebostan'da sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Nuhoğlu, burada yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve tüm şehitleri saygı ve şükranla andığını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün herkesin eşit ve özgür yaşayabileceği bir ülke kurduğunu ifade eden Nuhoğlu, "19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm halkları ortak bir ilke altında topladı. Amasya Genelgesi'nde, Erzurum ve Sivas kongrelerinde, Kurtuluş Savaşı'nda her zaman gücünü halktan aldı. Anadolu'yu bir uçtan diğer uca arşınlayan Ulu Önder, hiç kimseye ayrıcalık göstermedi. Herkesin eşit ve özgür olduğu bağımsız bir ülke kurdu" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :