Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Başbuğ:- "Bu topraklarda bağımsız yaşıyorsak elbette bunu her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borçluyuz. Şunu hiç unutmayın ki Atatürk’ün hayatında, mücadelesinde hiçbir z

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına katılan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bu topraklarda bağımsız yaşamayı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlere borçlu olduklarını belirtti.

Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Otogar Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve fenerler ile Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Fener alayına katılan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, yaptığı konuşmada, Kaş'ta coşkulu kutlamalara şahit olduğunu söyledi. Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü Kaşlılarla kutladığı için mutlu olduğunu dile getiren Başbuğ, "Bu topraklarda bağımsız yaşıyorsak elbette bunu her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borçluyuz. Şunu hiç unutmayın ki Atatürk’ün hayatında, mücadelesinde hiçbir zaman umutsuzluğa yer yoktur." dedi.

Fener alayına Başbuğ'un yanı sıra Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :