Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: - "Ordumuz, her türlü dış etkiden uzak, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve yasalara sımsıkı sarılarak, hain emellerin karşına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Bu dik duruşun en canlı örneği 15 Temmuz'd

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Ordumuz, her türlü dış etkiden uzak, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve yasalara sımsıkı sarılarak, hain emellerin karşına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Bu dik duruşun en canlı örneği 15 Temmuz'da görülmüştür." ifadelerini kullandı.

Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin kendine olan öz güveni ve güçlü yarınlara ulaşma iradesini yansıtan cumhuriyetin, uygarlık yolunda ilerlemenin kaynağını teşkil ettiğini belirtti.

Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Akar, şunları kaydetti:

"Bugün, asil Türk milletinin 93 yıl önce, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın, destansı fedakarlık ve kahramanlıklar sergilenerek, emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlandığı ve bu şanlı zafer neticesinde de milletin karakterine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyete ulaştığımız günün yıl dönümüdür."

Çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyan cumhuriyetin, ulusal birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi ve Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olduğunu vurgulayan Akar, "Kendisine esaret gömleği biçenlere rağmen milletimizin dünya milletleri arasında hak ettiği saygın yeri alması, gerek iç gerek dış düşmanlarımız için tarihi bir ders olmuştur. Hiçbir zaman akıldan çıkarılmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerleyerek ve benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, yüksek değerleri ve hedefleri doğrultusunda uygar dünyanın onurlu ve seçkin bir üyesi olmayı dün ve bugün olduğu gibi yarın da sürdürecektir." ifadelerine yer verdi.

- "Dik duruşun en canlı örneği 15 Temmuz'da görülmüştür"

Milletin hayatı, ülkenin istiklali ve vatanın bölünmezliği tehlikeye düştüğünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), milletin çelikleşmiş iradesinin bir göstergesi olduğunu ve bütün halkla, "ordu-millet" gerçeğini tüm dünyaya gösterdiğini anlatan Akar, şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Ordumuz, her türlü dış etkiden uzak, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve yasalara sımsıkı sarılarak, hain emellerin karşına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Bu dik duruşun en canlı örneği 15 Temmuz'da görülmüştür. Milletine ihanet etmekle kalmayıp birtakım odaklara uşaklık etmeyi planlayan hainler, tarihte görülmemiş bir alçaklıkla tüm kutsallarımıza saldırmaya kalkışmışlar ancak TSK'nin kahir ekseriyeti ile milletimizin fedakar ve onurlu duruşu karşısında hüsrana uğratılmışlardır.

Köklü tarihimizin her döneminde görüldüğü üzere Samsun'da ateşlenen özgürlük meşalesinin, adım adım cumhuriyet güneşine dönüşmesinde milli ordumuz vazifesini layıkıyla yerine getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun temel değerlerinin korunması ve yaşatılması uğrunda ordumuzun her mensubu, birer cumhuriyet muhafızı olarak devletimizin ve sinesinden çıktığı milletimizin emrinde ve daima görevinin başında olmaya devam edecektir. Ülkenin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü terör ve tehditle ortak amaç uğrunda, sivil asker demeden jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza, büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde mücadele ediyoruz.

Yurt içi ve dışında yürüttüğümüz terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı ve diğer faaliyetlerimiz, icra ve destek şeklinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Bu harekatlar, bir tek masum insanın kılına dahi zarar vermeden ve hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan sürdürülmektedir. Ülkemizin güvenliği ve milli namusumuz olan sınırlarımızın korunması için uluslararası hukuktan aldığımız meşru müdafaa hakkımıza dayalı olarak, tehdit ve tehlike sınır ötesinde bertaraf edilmektedir."

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle başta Atatürk ve İstiklal Savaşı'nın kahraman komutanları, terörle mücadele harekatı, 15 Temmuz ve sınır ötesi faaliyetlerde şehitlik mertebesine ulaşan askerler, TSK, jandarma mensupları, polis ve korucular olmak üzere kanlarını, canlarını bayraklaşan vatan topraklarına feda eden bütün şehitleri rahmet ve saygıyla, kahraman gazileri de minnet ve şükranla andığını belirten Akar, TSK mensupları, gaziler, şehit yakınları, köy korucuları ve Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :