Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde köylü kadınların oluşturduğu Cumhuriyet Korosu konser verdi

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla köylü kadınlar tarafından oluşturulan Cumhuriyet Korosu konser verdi.

İlçeye bağlı Ahmetbey beldesindeki kültür merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Ertuğrul köyünde yaşayan, yaşları 30 ile 82 arasında değişen 12 kadından oluşan Cumhuriyet Korosu, sevilen türkü ve şiirler seslendirdi.

Yaklaşık bir saat süren etkinlikte koro büyük beğeni topladı.

Koronun şefi Şükran Akdeniz, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 aydır koronun oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet Korosunun ilk kez konser verdiğini belirten Akdeniz, köylü kadınların bu tür sanatsal faaliyetlerinin herkes tarafından beğenildiğini kaydetti.

Akdeniz, "Koromuzda yaşları 30 ile 82 arasında değişen kadınlarımız bulunuyor. İlkokuldan beri şiir okumayan ve toplu türkü söylemeyen kadınlarla böyle çalışma yapmak kolay olmasa da üstesinden geldik. Bu işte önce istekli olmak gerekiyor. Duygu yüklü bir yürek taşımak ve bildiklerini sevgiyle paylaşmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş da koronun oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :