Cumhuriyet 93. yaşında

Cumhuriyet 93. yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle kutlandı

BAKÜ (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, büyükelçilik çalışanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla Türkiye ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende iki ülkenin milli marşları seslendirildi.

Büyükelçi Özoral törende yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kolay elde edilmediğini, çok büyük sıkıntı ve acılar yaşandığını fakat Cumhuriyeti kuran kadroların hiçbir zaman umutlarını kesmediğini söyledi.

Cumhuriyetin kurucularının milletlerine, vatanlarına inançları olduğunu belirten Özoral, Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu, hiçbir zaman tarih sahnesinden silinmediğini, yok edilmediğini ve yok edilemeceğini vurguladı.

Cumhuriyeti kurmak kadar koruyup yükseltmenin de önemli olduğuna vurgu yapan Özoral, "Bugün bizlere düşen, başta Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize layık olabilecek biçimde cumhuriyetimizi, devletimizi her zaman korumak ve kollamaktır." dedi.

Türk milletinin Atatürk'ün gösterdiği hedefleri koruduğunu 15 Temmuz 2016'da bir daha gösterdiğini ifade eden Özoral, "Gerçekten de memleketimiz o gün tarihimizdeki en büyük ihanete sahne oldu. Bu ihanete karşı hep birlikte kararlılıkla, azimle karşı koymasını bildik. Bu uğurda insanlarımız canlarını bile seve seve feda etti. 15 Temmuz'da kaybettiğimiz şehitlerimizi, sonsuza kadar olduğu gibi bugün de minnetle yad ediyoruz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Özoral, öğrencilere hitaben, "Sizler de geçmişinizi iyi öğrenin ki geleceğe güvenle bakabilesiniz, bu millete layık evlat olabilesiniz. Sizlere olan inancımız her zaman tamdır." dedi.

Öğrenciler tarafından çeşitli müzik eserleri ve şiirlerin seslendirildiği tören kapsamında, yine öğrencilerin yaptığı 15 Temmuz darbe girişimi konulu resimler ile darbe girişimine ilişkin AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflar da sergilendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :