Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü Diyarbakır'da törenle kutlandı - Vali Aksoy: - "Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi des

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Valilik önünde, Vali Hüseyin Aksoy ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Vali Aksoy yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak herkesin eşit haklara ve gelecek korkusu yaşamadan kendini geliştirme hakkına sahip bulunduğunu belirtti.

Birliği, huzur ve kardeşlik ortamını geliştirerek ,ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine hız vermeden devam edeceklerini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

"Devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve Cumhuriyet değerlerine sadakatla bağlı olan bu toplum 93 yıl önceki duygu, düşünce ve ortak mücadele ruhunu bugüne taşımakta olup, ülkemiz üzerindeki tüm planları dün olduğu gibi bugünde bertaraf ederek ülkesini ve devletini daha huzurlu ve güzel bir geleceğe taşıyacaktır."

Kışkırtma ve tahrikler karşısında kenetlenmenin şer ve nifak odaklarının amacına ulaşmasını engelleyeceğini vurgulayan Aksoy, "Ülkemizin bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi destansı bir duruşla sahip çıkmıştır." dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okuduğu programda, halk koşusunda dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sivri ve AK Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu takdim etti.

Program, tören geçitle sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :