Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:- "93 yıl önce cumhuriyet etrafında kenetlenen Türk Milleti, bugün de varlığına karşı yöneltilen tehditlere karşı aynı duygu ve düşünce ile cumhuriyeti kendisine kalkan yapmıştır. Cumhuriyetini ve demokrasisini yok etme

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "93 yıl önce cumhuriyet etrafında kenetlenen Türk Milleti, bugün de varlığına karşı yöneltilen tehditlere karşı aynı duygu ve düşünce ile cumhuriyeti kendisine kalkan yapmıştır. Cumhuriyetini ve demokrasisini yok etmek isteyen ve tarihte eşine az rastlanır hain bir kalkışmayı da yüz yıl önce gösterdiği aynı cesaret ve aynı fedakar duruş ile bertaraf etmesini başarmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Özhaseki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyetin 93 yıl önce bugün, destansı bir savaştan çıkan Türk Milleti'nin ortaya koyduğu büyük fedakarlık ve kahramanca mücadele sonucunda kurulduğunu belirtti.

Büyük bir değişim ve ilerlemenin öncüsü olan cumhuriyetin insanların kendi kendini yönetebilmesi ve egemenliğin sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesi olduğuna işaret eden Özhaseki, şunları kaydetti:

"93 yıl önce cumhuriyet etrafında kenetlenen Türk Milleti, bugün de varlığına karşı yöneltilen tehditlere karşı aynı duygu ve düşünce ile cumhuriyeti kendisine kalkan yapmıştır. Cumhuriyetini ve demokrasisini yok etmek isteyen ve tarihte eşine az rastlanır hain bir kalkışmayı da yüz yıl önce gösterdiği aynı cesaret ve aynı fedakar duruş ile bertaraf etmesini başarmıştır."

Bakan Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında yiğitçe mücadele veren istiklal kahramanlarımızı ve 15 Temmuz'da devletimizin bekasını kurtarmak için canlarını feda eden kardeşlerimizi şükranla yad ediyorum. Bu duygularla büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, birlik ve beraberliğimizin ilelebet sürmesini diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :