"Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi daha güçlü kılacak"

"Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi daha güçlü kılacak"

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:- "Türkiye’nin karar alma ve uygulama mekanizmasının hızlanması gerekiyor. Yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi bu süreci canlandıracaktır"- "Türkiye'yi daha güçlü kılmamız için yeni anayasayı getirmemiz lazım"- "2016 Tür

İSTANBUL (AA) - MÜCAHİD EKER - İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin karar alma ve uygulama mekanizmasını hızlandıracağını belirterek, "Türkiye'yi daha güçlü kılmamız için yeni anayasayı getirmemiz lazım" dedi.

Osman Ünsal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, BİRKONFED’in 2015 yılında ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak, ülkeyi hem sosyal hem de ekonomik noktalarda desteklemek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Türkiye içinde ve yurt dışında yaptıkları çalışmaları anlatan Ünsal, şu anda 10 federasyon, 600 dernek, 50 bin KOBİ ve 2 milyona varan üye ile faaliyetlerine devam ettiklerini dile getirdi.

BİRKONFED’i kurarken üretken ve enerjisi yüksek bir yapı olmasının yanı sıra bu çatı altında vatanını, milletini ve devletini seven insanların bulunmasına çok dikkat ettiklerini belirten Ünsal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz işgal teşebbüsü sürecinde de milli duruşlarını gösterdiklerini ifade etti.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere terör olayları sebebiyle 2016’nın Türkiye için zor bir yıl olduğunu dile getiren Ünsal, “15 Temmuz, asker kılığına girmiş hainlerin bu devletin silahını millete doğrulttuğu ve onları kurşunladığı büyük bir işgal girişimiydi. Zor bir sınav verdik. Ama milletimiz canı pahasına kenetlendi. Onun öncesinde zaten PKK ile mücadele vardı ve hala devam ediyor. Türkiye üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Çünkü Türkiye Ortadoğu’da stratejik bir ülke. Irak, Suriye kan gölü. Bunun bir benzerini Türkiye için hain odaklar, FETÖ ve yandaşları 15 Temmuz’da yapmaya çalıştı. Ancak Türkiye kararlı duruşunu gösterdi.” diye konuştu.

Ünsal, Türkiye’nin istikrarlı, güvenli ve geleceği parlak bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Çünkü sağlam ve dirayetli bir ekonomimiz var. Terörle kararlı ve güçlü bir şekilde mücadele edebiliyoruz. Şimdi de ekonomik anlamda saldırmaya başladılar. Özellikle son dönemde dolardaki artışın büyük sebebi faiz lobileri ve yurt dışı kaynaklı manipülasyon oyunlarıdır. Buna rağmen biz ekonomiyi sağlam tutabildik. Merkez Bankamızdan işletmelerimize kadar kurumlarımız dik duruş gösterdi. Bu süreçte devlet ve özel sektör kuruluşları TL’ye destek verdi. Bu da en az terörle mücadele kadar önemlidir.” yorumunu yaptı.

2016’nın Türkiye’nin çok zor şartlarla mücadele ettiği ama dik durduğu bir yıl olduğunu ifade eden Ünsal, 2017’de istikrarın çok daha büyüyeceğini ve geleceğin ülke için çok daha güzel olacağına inandığını kaydetti.


- "Halep’i kimse görmezden gelemez"


Türkiye’nin karar alma ve uygulama mekanizmasının hızlanması gerektiğini belirten Ünsal, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin bu süreci canlandıracağını savundu.

Ünsal “Türkiye’yi daha güçlü kılmamız için yeni anayasayı getirmemiz lazım. Çünkü darbe ile gelen bir anayasanın istikrarlı bir ülkeye katacağı hiçbir şey yok.” dedi.

Türkiye’nin sorumluluğu fazla bir ülke olduğuna işaret eden Ünsal, şunları söyledi:

“Türkiye İslam coğrafyasının umududur. Burada bütün beklentiler Türkiye üzerine kurulmuştur. Bugün Halep’te çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Burada misyon Türkiye’ye düşüyor. Sivas, Ankara, Diyarbakır bizim için ne ise Halep de odur. Halep’teki sıkıntıyı kimse görmezden gelemez. İnsan haklarını birinci öncelik gören Avrupa’nın Suriye tutumu gerçekten samimiyet dışıdır. Özellikle ABD’nin o bölgeye silah aktarması da kabul edilebilir değildir. Biz kesinlikle Halepli kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü Halep Türkiye’nin bir damarıdır. Biz oradaki kardeşlerimizi sarmaya hazırız. Türkiye 5 milyon mülteci için yaptığı gibi Halepli kardeşlerini de bağrına basacaktır. Türkiye Ortadoğu’da bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bakıyorsunuz birileri önünü kesiyor. Artık gerçek niyetler ortaya konmalıdır. Biz bu noktada Avrupayı samimiyete davet ediyoruz.”

Osman Ünsal, Türkiye kararlı duruş göstermeye çalıştıkça terör odakları ve onlara destek verenlerin de boş durmadığını, ülkede ya bomba patlattıklarını ya da darbe yapmaya kalktıklarını belirterek, “Bizi bir şekilde sabote etmeye çalışıyorlar. Bu noktada biz ne yapmalıyız? Daha çok çalışıp daha çok üretmeliyiz.” dedi.

Türkiye’nin şu anda sanayide, enerjide, tarımda ve hayvancılıkta devrim yaptığına dikkati çeken Ünsal, bu alanlardaki yatırımlar için getirilen teşviklerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ünsal, “Türkiye’nin şu anda ağır sanayiye ihtiyacı var. Ağır sanayiye kavuşur, dışa bağımlığı azaltırsak o zaman ülkemizi istediğimizi konuma taşıyabiliriz.” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :