Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla iftar programı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarla iftar programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP-C'lileri ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bu

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP-C'lileri ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyon, Ağrı, Ardahan, Aydın, Bayburt, Çankırı, Düzce, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Manisa, Muğla, Trabzon, Tunceli, Uşak ve Yalova'dan muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar öncesinde muhtarlara hitap eden Erdoğan, "Mübarek ramazan ayının ilk iftarlarından birinde ki başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir ayın rahmet günlerindeyiz ve biraz sonra iftarımızı birlikte açacağız." diye konuştu.

Paylaşmanın, kaynaşmanın, kardeşliğin ayı ramazana ulaştırdığı için Allah'a şükreden Erdoğan, bu ayın millet, ülke, dost ve kardeşler başta olmak üzere, tüm insanlar için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Vezneciler'de, bugün Mardin'in Midyat ilçesinde patlayan bombaların yüreklerini yaktığını, ciğerlerini dağladığını dile getirerek, bu menfur saldırılarda şehit düşen polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara şifa temenni etti.

- "Ülkemizde şehitler tepesi hiç boş kalmıyor"

Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" isimli şiirinden "Şehitler tepesi boş değil, biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için, rüzgar bekliyor" dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde şehitler tepesi hiç boş kalmıyor. Hamdolsun biz 7'den 70'e tüm fertleriyle bu tepeyi beklemeye talip bir milletiz çünkü şehitlik bizim inancımızda şereflerin en büyüğü, mertebelerin en yücesidir. Bu milletin ekmeğini yiyen, suyunu içen, bu ülkenin havasını soluyan her vatan evladı gerektiğinde hiç gözünü kırpmadan ölümün üzerine gidebilecek cesarete sahiptir. Arada bazı kanı bozuklar çıkmıyor mu? Çıkıyor elbette, milletimiz onlara da hak ettiği dersi veriyor. Bunun adı kimi zaman devletine ve milletine kurşun sıkan terörist oluyor, bunun adı kimi zaman onlara destek bildirisi yayınlayan sözde aydın, akademisyen oluyor, bunun adı kimi zaman arabasında teröriste silah taşıyan, evini teröriste tahsis eden milletvekili oluyor. Bunun adı kimi zaman da kendi ülkesini soykırımla itham eden Almanya'da milletvekili oluyor. Ben tabii 'Kanı bozuk' derken biyolojik bir kanı bozukluktan, hele ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde 'kanı bozuk' ifadesi karakterle ilgili bir göndermedir. Anlamı da kendi milletine, kendi toplumuna karşı kötülük yapan, yanlış işlerle uğraşmakta ısrar edenlerdir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var. Bizim gözümüzde o kanı bozuktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programındaki ifadelerine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen akşam bir televizyon kanalında bir siyasi partinin başındaki şahıs ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir, ben bu ana muhalefet partisine gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum, söylediği nedir? 'Biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik, yeri geldi DHKP-C'lileri ziyaret ettik.' Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP-C'lileri ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir. Benim Mehmedimi şehit edenleri, benim polisimi şehit edenleri, benim köy korucusu kardeşlerimi şehit edenleri kalkıp da onlarla hastanede ziyaret ederek hasbihal etmek, DHKP-C'nin mensuplarını hastanelerde ziyaret ederek onlarla hasbihal etmek, kusura bakmasınlar bu milletin değerleriyle bir defa uyuşmaz. Bunu görmemiz lazım. Siz böyle yaparsanız, işte Almanya'da kendi ülkesini 'soykırımla' itham eden, böyle bir karara öncülük eden adam, soruyorum kanı bozuk değil de nedir?"

Erdoğan, "Toplumumuz içinden çıkan veya çıkacak olan kanı bozukların hiçbiri, bu milletin asaletini, azizliğini, şanlı tarihini, İslam'a yaptığı hizmetleri asla gölgeleyemez, lekeleyemez. Bir yerde üç beş terörist çıkıp milletin huzurunu kaçırabilir, malına, canına, namusuna tasallut edebilir, buna karşılık binlerce, on binlerce, yüz binlerce kahraman oraya gelir, hayatı pahasına milletini ve vatanını korur." diye konuştu.

- "Bizim başka vatanımız yok, başka ülkemiz yok, başka devletimiz yok"

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile yaralıları ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, şunları belirtti:

"Onları ziyaret esnasında, kimisinin gözlerinde şu anda sıkıntı var, kimisinin vücudunun birçok yeri kırıklarla dolu ama yine bakıyorsunuz Genelkurmay Başkanımız kendilerine 'Hazır mısınız?' dediğinde, 'Hazırım komutanım' diyor. O halde bile tablo bu, durum bu. Bu, iman meselesidir. 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' mesele bu. Bu işe farklı bakanlar istedikleri kadar alçalsınlar biz vakarımızı, dirayetimizi, kararlılığımızı kaybetmeden mücadelemize evelallah devam edeceğiz. Çünkü bizim başka vatanımız yok, başka ülkemiz yok, başka devletimiz yok, tüten son ocağa, çarpan son kalbe, savrulan son yumruğa kadar bu topraklar vatanımız olarak kalmaya devam edecektir. Türkiye’yi üzerinde diledikleri gibi operasyon yapabilecekleri, ameliyat yapabilecekleri bir ülke sananlar bir asırdır defalarca yanıldıklarını gördüler. Çanakkale’de gördüler, Kut’ül Amare’de gördüler, Dumlupınar’da gördüler, şimdi Güneydoğu’daki ilçelerde, mahallelerde görüyorlar. Onlar vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler, biz de vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :