Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Ey dünya, terör örgütleriyle ilgili siyasetinizi, tavrınızı, tutumunuzu lütfen gözden geçiriniz. İşinize gelen eylemleri yapan terör örgütlerine arka çıkar, silah ve para başta olmak üzere her türlü desteği verirseniz, namlunu

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey dünya, terör örgütleriyle ilgili siyasetinizi, tavrınızı, tutumunuzu lütfen gözden geçiriniz. İşinize gelen eylemleri yapan terör örgütlerine arka çıkar, silah ve para başta olmak üzere her türlü desteği verirseniz, namlunun ucu size döndüğünde sesinizi duyacak kimse bulamazsınız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "38. Muhtarlar Toplantısı"nda, terörle ilgili hususların yargıdan önce siyasetin konusu ve bir devlet politika olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

Terörle mücadele konusunda tüm dünyaya çağrıda bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ey dünya, terör örgütleriyle ilgili siyasetinizi, tavrınızı, tutumunuzu lütfen gözden geçiriniz. İşinize gelen eylemleri yapan terör örgütlerine arka çıkar, silah ve para başta olmak üzere her türlü desteği verirseniz, namlunun ucu size döndüğünde sesinizi duyacak kimse bulamazsınız. Bunu da böyle biliniz. Biz teröre çok kurban vermiş, terör yüzünden büyük maddi ve manevi acılar çekmiş bir ülke olarak tüm dünyaya çok geç olmadan bu konuda ortak bir anlayış birliğine varılmasını teklif ediyoruz. Bu çağrımızda samimiyiz ve üzerimize düşenleri yapmaya hazırız."

"Türkiye'nin gücü, karşılaştığı tüm zorluklara, sıkıntılara, saldırılara, engellemelere rağmen kendi yolunda ilerleyebilme iradesine ve imkanına sahip olmasından kaynaklanıyor." diyen Erdoğan, Türkiye'nin hem terörle mücadele ettiğine hem de insani yardımlar konusunda milli gelirine oranda ilk sırada gelecek bir gayret ortaya koyduğuna dikkati çekti.

"Veren el alan elden hayırlıdır." sözüne inandıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz hem bölgemizdeki krizlerle uğraşırız hem küresel düzeyde yatırımları hayata geçiririz. Biz hem ekonomide maruz kaldığımız haksız engellemelerin üstesinden geliriz hem de büyümemizi devam ettiririz. İşte nisan ve mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Nisanda ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış gösterdi. Mayıs ayı geçici rakamları da bu ay da ihracatın yüzde 16 artığına işaret ediyor. Yılın ilk 5 ayındaki ihracat artışı yüzde 10 seviyesindedir. Mayıs itibarıyla da 12 aylık ihracatımız da 147 milyar doları buldu. İş adamlarımızla dünyayı adeta karış karış gezerek yeni kapılar açmak için gösterdiğimiz çabaların meyvelerini hamdolsun yavaş yavaş topladığımızı görüyoruz. Şu anda Rusya da yaptırımlarını, Sayın Putin'in attığı imzayla kaldırmış durumda. İnşallah Rusya'ya yönelik ihracatımız da hareketlenecektir."

- "2035'e yönelik hedeflerimizi belirleyeceğimiz çalışma başlatıyoruz"

Türkiye'nin istihdamda da sıkıntılı dönemini geride bıraktığını bildiren Erdoğan, "Başlattığımız istihdam seferberliğiyle yılbaşından bu yana 1,2 milyon yeni istihdam oluşturduk. İnşallah yakın bir zamanda işsizliği yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz." dedi.

"16 Nisan halk oylamasıyla birlikte 2013 yılından beri neredeyse kesintisiz bir şekilde süren seçim ve karmaşa dönemini artık geride bıraktığımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde önce milletimizin birikmiş meselelerinin çözümüne yönelik 180 günlük bir kısa vadeli eylem programı hazırlayıp hayata geçireceğiz." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, 2019 seçimlerine kadar olan dönemi en verimli şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde 2023 hedeflerini güncelleyeceklerini ve bu yöndeki çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, "Ayrıca 2035 yılına yönelik hedeflerimizi belirleyeceğimiz yeni bir çalışma başlatıyoruz. Milletimiz bugüne kadar bize her konuda destek verdi, güç verdi. Şimdi sıra bizde. Milletimizin bu fedakarlıklarına, bu gayretlerine karşılık demokraside ve ekonomide yeni atılım dönemini inşallah hep birlikte neticeye ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Muhtarla buluşmaların siyasetten ekonomiye, kültürden spora her konuyu değerlendirdikleri, adeta "fikir şöleni" şeklinde geçtiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlk başlarda birileri, bizim buradaki muhabbetimizin ve kucaklaşmamızın anlamını çözemediği için meseleyi çarpıtmaya hatta işi muhtarlara hakarete vardırıyordu. Sonra baktık ki onlar da muhtarlarla toplantı yapmaya başladılar. Bu iyi bir gelişme değil mi? Çünkü muhtarlarla bir araya gelen ne kadar genel başkanlar ve liderler olursa neticeye ulaşmak da o kadar hızlanır. Açıkcası bundan memnun olduk. Hiç değilse bu şekilde muhtarlarımız aracıyla ülkemizin ve milletimizin gerçek gündemi, gerçek meselelerini öğrenme imkanına kavuşurlar diye ümit ediyoruz. Demokrasi piramidinin ilk basamağı olan muhtarlar ile son basamağı olan cumhurbaşkanının bu güzel birlikteliği aradaki tüm mekanizmaları da tabii olarak harekete geçiriyor. Milletvekilinden belediye başkanına, vali ve kaymakamına kadar herkesin muhtarlarımızla olan ilişkilerine bu buluşmaların çeki düzen verdiğine inanıyorum."

- "Böyle şeddeli yalan olur mu?"

Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliğinin ardından yeni bir döneme girildiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Yeni dönemde inşallah sizlerle daha yakın bir istişare ve iş birliği içinde olacağız. Her ne kadar bazıları 'muhtarlıklar kapatılacak' yalanıyla kafaları bulandırmaya çalıştıysa da 16 Nisan'da bunlara en güzel cevabı sizlerin verdiğini biliyorum. Muhtarlıklar kapandı mı? Böyle şeddeli yalan olur mu? Anayasayla teminat altına alınmış olan bir muhtarlık müessesesini 'Seçilecek cumhurbaşkanı ertesi gün kapatacak.' diyor. Böyle bir şey yok. Nasıl bu yalanı da uyduruyorsun? Siyaset dürüstlük üzerine kuruludur, yalan üzerine değil. Onun için de yalana müracaat edenlere benim muhtarlarım haddini bildirmelidir. Muhtarlarımız yeni Türkiye'nin inşasında bizim en büyük yardımcılarımız olacaklardır. Mahalleler ve köylerden başlayıp dalga dalga ülkemizin tamamını kucaklayacak yeni demokrasi ve kalkınma hamlemiz için hep birlikte çok daha fazla çalışmalı ve gayret göstermeliyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılan sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun, bu sıkıntıları çıkartanlar ne kadar güçlü olursa olsun asla geri adım atmayacaklarını bildirdi.

Merhum Abdurrahim Karakoç'un, "Yerindedir daha aklım, iradem. Ve işte yeminim, işte ifadem. İlk insan, ilk nebi Hazreti Adem, Susarsam, hakkını helal etmesin." dizelerini anımsatan Erdoğan, "Biz de susmayacağız. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, anlaştık mı muhtar kardeşlerim?" şeklinde konuştu.

Muhtarların yerelden başlayıp, genele yayılan bir davanın mücadele erleri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Demokrasi sizde başlar ve bilesiniz ki sizde biter. Onun için yükünüzün ne kadar ağır, ne kadar önemli olduğunu bilmenizi istiyorum." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından muhtarlarla iftara geçti.

(Bitti)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler