Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 56'ncısı Konya’da iki bakanın verdiği startla başladı!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 56'ncısı Konya’da iki bakanın verdiği startla başladı!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk etabı olan Kapadokya etabı yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmesinin ardından bugün Konya'da, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un verdiği statla başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 1963 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği ve Türkiye'nin dünya çapındaki önemli organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 56.'sı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katılımıyla Konya'da başladı.

Resim

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk etabı olan Kapadokya etabı Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmesinin ardından Konya'da başladı.

Resim

Mevlana Meydanı'nda startı yapılan yarışın güzergah uzunluğu 80 kilometre. Bu yıl organizasyona çeşitli ülkelerden 25 takım ve 175 bisikletçi iştirak ediyor.

Resim

Organizasyona, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları da katıldı.

Resim

25 takımdan 175 bisikletçi, toplamda bin 200 kilometrenin üzerinde pedal çevirecek.

Resim

Mevlana Meydanı'ndan verilen startın ardından bisikletçiler, Kozağaç Kavşağı, Konya Bilim Merkezi, Aliya İzzetbegovic Caddesi ve Rauf Denktaş Caddesi'nden geçerek Kültür Park'ta parkuru tamamlayacak.

aw292643-03.jpg

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun etapları ve mesafeleri şöyle:

1. etap: Konya - Konya (80 kilometre)

2. etap: Konya - Konya (Beyşehir) (144,9 kilometre)

3. etap: Beyşehir - Alanya (212,6 kilometre)

4. etap: Alanya - Kemer (184,4 kilometre)

5. etap: Kemer - Elmalı (Göğübeli) (160,3 kilometre)

6. etap: Fethiye - Marmaris (129,1 kilometre)

7. etap: Marmaris - Turgutreis (180 kilometre)

8. etap: Bodrum - Kuşadası (160,3 kilometre)

Resim

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle Konya'ya 3 gün ulaşımda olağanüstü bir durum yaşanacağı belirtilerek uyarılarda bulunuldu: Uyarılar ve güzergah bilgileri linkte:

https://www.memleket.com.tr/konya-buyuksehir-belediyesinden-pazar-pazartesi-ve-sali-gunu-icin-onemli-duyuru-gel-2103519h.htm

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.