Cumhurbaşkanının çağrısına uyup okur yazar olmaya karar verdiler

Cumhurbaşkanının çağrısına uyup okur yazar olmaya karar verdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında hayata geçirilen kurslara Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyen vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor- Bu illerdeki halk eğitim merkezle

EDİRNE / KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - EKİP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyenlere yönelik kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Trakya'daki üç ilin halk eğitim merkezleri, yoğunluğa cevap verebilmek için, ek kurslar açıyor. Halk eğitim merkezlerinde oluşturulan kayıt masalarında okuma yazma bilmeyen vatandaşların müracaatları alındıktan sonra oluşturulan sınıflarda dersler görülmeye başlandı.

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma yazma seferberliğinin kurslara ivme ve hız kazandırdığını söyledi.

Her gün okuma yazma bilmeyenlerin halk eğitim merkezlerine başvurduğunu belirten Kozan, "Başvuranların büyük çoğunluğu bu seferberlikten sonra geldi. Milli eğitim müdürlüğümüz de bu konuda araştırmalar yapıyor, okullara yazılar yazdı ve bunlardan sonra yoğun şekilde talep gelmeye başladı. Çok sayıda kurs açacağız bu bizi mutlu ediyor. Gerçekten bu çağda okuma yazma bilmemek çok zordur. Devletimiz bu problemi çözüyor." dedi.

Temel okuma yazma öğretmeni Tuğba Ekrikaya da kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını uyguladıklarını vurguladı. Sesten cümleye doğru bir yöntemle derslerde ilerlediklerini anlatan Ekrikaya, özellikle yaşları ilerlemiş vatandaşların kurslara ilgi gösterdiğini anlattı.

Ev hanımı Kemaliye Yıldız (45) Erdoğan'ın okuma yazma seferberlik çağrısını televizyonda izledikten sonra kursa başladığını ifade ederek, "Biz de Cumhurbaşkanımızdan feyiz alarak 'niçin geri kalalım dedik' ve başladık. Allah razı olsun. Okuma yazmaya sıfırdan başladım. Daha önce bilgimiz yoktu, çocukları büyüttükten sonra başladık. Günlere gitmektense kursa gelip bir şeyler öğreniyoruz." diye konuştu.

Ev hanımı Muradiye Akdağ (60) da seferberlik çağrısının ardından kursa başladığını aktardı. Hayatta en çok istediği şeylerden birinin "okuma yazma öğrenmek" olduğunu dile getiren Akdağ, bilmeyen herkesin bir an önce kursa gitmesi gerektiğini kaydetti.

- Kırklareli

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Bekar da okuma-yazma seferberliği dolayısıyla alan taramalarına ve kişi tespitlerine yoğunluk verdiklerini bildirdi.

Tespit edilen kişilerin kayıtlarının sisteme girildiğini belirten Bekar, çoğunluk beklemeksizin tespit edilen kişilere yönelik kurs planladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bizzat dile getirilerek, teşvik edilmesi ve himaye altına alması sayesinde kurslara ilginin arttığını aktaran Bekar, ''Her ne kadar halk eğitimi merkezi olarak bu konuda çalışma yapsak da sonuçta bu işin ülkemizin en büyük makamı tarafından himaye edilmesi ve desteklenmesi, haliyle yoğunluğa sebep oldu. Bu da çok güzel oldu.'' diye konuştu.

Bekar, Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, açık ve kapalı ceza evlerinde devam eden kursların olduğunu ifade ederek, ''Cezaevine ve askeriyeye yeni gelen okuma yazma bilmeyen kişilerin kurslara dahil edilmesi noktasında da çalışmalarımız var.'' dedi.

- Tekirdağ

Tekirdağ Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas ise vatandaşların kurslara gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Arvas, Cumhurbaşkanının seferberlik ilan etmesinin ardından kurs taleplerinin arttığını ifade ederek, "Okur yazarlık kurslarımız devam ediyor. Kurslarımız çok da verimli geçiyor. Vatandaşlarımızın da gösterdiği ilgiden dolayı memnunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve eşi Emine Erdoğan'ın 'Okur Yazarlık Seferberliği' ilan etmesinin ardından bizler de çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İlimizde okuma yazma bilmeyen bütün bireylerle görüşüp kurslarımıza katılmalarını sağlayacağız. İlimizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız kendilerine yakın okullara giderek başvurularını yapabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Süleymanpaşa Halk eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın da okur yazarlık seferberliği ilan edilmesinin ardından mevcut kursların yetmediği dile getirdi.

Aydın, talepleri karşılamaya başlayarak okuma yazma seferberliğini hızlı, doğru bir şekilde yürüteceklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Seferberliği duyan herkes bizlere başvurarak bilgi almaya başladı. Bizler seferberlik kapsamında devam eden kursların haricinde kurslar açmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın 'seferberlik emri' verdiği günden beri bütün hazırlıklarımızı bitirdik, ekstra kurslarımız açıldı. Daha kurs açmaya devam edeceğiz. Biz de bu ilgi ve talebi karşılamak için okullarımızı, sınıflarımız hazırladık. Talepleri karşılamaya başlayarak okuma yazma seferberliğini hızlı, doğru bir şekilde yürüteceğiz. Okuma yazama sınıfları genelde 4-5 kişi olurdu. Seferberlikle beraber herkesin ilgisi daha da arttı. Herkesin ilgisi okuma yazma kurlarına toplandı. Şimdi en az 20 merkezde kursumuz olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :