Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konyalı sanayicilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konyalı sanayicilerle buluştu

KSO'da düzenlenen “Konya İş Dünyası Buluşması” programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, siyasi istikrarın ekonominin temeli olduğunu vurgulayarak, "Enflasyondaki düşüş 2024 ortasından itibaren net bir şekilde görülmeye başlanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen “Konya İş Dünyası Buluşması” programında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Yılmaz, Mayıs seçimlerinden sonra siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını ve bu durumun ekonomik istikrarın temelini oluşturduğunu ifade ederek, Cumhur İttifakı'nın mecliste çoğunluk sağlayarak Türkiye'nin siyasi istikrarını sürdürdüğünü belirtti.

"Siyasi belirsizlikler bittiği gibi politika belirsizliklerini de ortadan kaldırdık" diyen Yılmaz, hükümetin orta vadeli programıyla politika belirsizliklerini ortadan kaldırdıklarını ve öngörülebilir bir ekonomik yapı oluşturduklarını söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin son 20 yılda yüzde 5.4 büyümesini siyasi istikrarla sağladığını belirterek, pandemi döneminde dahi dünya genelinde yüzde 7 büyüme gösteren Türkiye'nin, güçlü liderlik ve siyasi istikrarla bu başarıyı elde ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konyalı sanayicilerle buluştu

Türkiye'nin ekonomik hedeflerine değinen Yılmaz, müreffeh bir Türkiye için hükümetin yol haritasını belirlediklerini ve uygulamaya koyduklarını söyledi. Özellikle yüksek teknolojiye dayalı sanayinin payının arttığını belirten Yılmaz, sanayi üretim endeksinin yüzde 4.9 arttığını ve Türkiye'nin bu alanda doğru bir yolda ilerlediğini ifade etti.

Enflasyon konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 2024 ortasından itibaren enflasyondaki düşüşün daha net bir şekilde görülmeye başlayacağını belirtti. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik büyümesine dair öncü göstergeleri paylaşarak, istihdamdaki artışı, sanayideki büyümeyi ve ihracattaki artışı vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Konyalı sanayicilerle buluştu

Programa katılan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ise Konya'nın sanayi alanında gösterdiği başarıyı vurgulayarak, şehrin 12 organize sanayi bölgesi ve 100'den fazla sanayi sitesi ile Türkiye'nin önde gelen üretim merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Büyükeğen, Konya'nın ihracatının yüzde 97'sini sanayi mamullerinin oluşturduğunu belirterek, şehrin geleceğini üretimle kurgulamayı hedeflediklerini ifade etti.

Programa, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve sanayiciler de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.