Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekalet verdiği kurban Tanzanya’da kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekalet verdiği kurban Tanzanya’da kesildi

ZANZİBAR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) vekalet verdiği kurban Tanzanya’ya bağlı özerk Zanzibar Adası'nda...

ZANZİBAR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) vekalet verdiği kurban Tanzanya’ya bağlı özerk Zanzibar Adası'nda kesildi.

Mlli güreşçi Rıza Kayaalp'in de yer aldığı programda kesilen kurban Zanzibar'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e 3 adet kurban vekaleti verdiğini hatırlattı.

Yurt dışında kesilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekalet verdiği kurbanın Tanzanya’da kesilerek ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını vurgulayan Küçüksarı, “Afrika’da akşam aç uyuyan milyonlarca insan var. Kurban Bayramı vesilesiyle buralara kadar gelerek milletimizin emanetlerini ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vakfımıza verdiği vekalet kurbanı da keserek ulaştırdık. Milletimizin selamlarını getirerek kardeşlerimizle burada birlikte bayram yapıyoruz” dedi.

Kayaalp da, dünyanın dört bir tarafındaki mazlumlara her türlü yardımı ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfının gönüllüsü olarak Vekaletle Kurban programı kapsamında Tanzanya Zanzibar'a geldiğini söyledi.

Milli güreşçi, "Burada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet Vakfına verdiği vekalet kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Milletimizin de bağışladığı vekalet kurbanları binlerce kilometre uzaklıktaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırarak birlikte bayram yapmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Türk halkının gönül zenginliği ve yardımseverliğinin her bayramda bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Kayaalp, "İhtiyaç sahiplerine ulaşması için kurban vekaletlerini veren vatandaşlarımıza ve bu emanetleri dünyanın dört bir tarafına ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :