Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas'a yapacağı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas'a yapacağı ziyaret

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık'ta Sivas'a yapacağı ziyaret kapsamında bazı güvenlik tedbirleri alındığı bildirildi....

SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık'ta Sivas'a yapacağı ziyaret kapsamında bazı güvenlik tedbirleri alındığı bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Aralık Pazar günü AK Parti Sivas 6. Olağan Kongresi sebebiyle çeşitli inceleme, gezi ve programlara katılmak üzere kente geleceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas ziyareti kapsamında bazı güvenlik önlemlerinin alındığının aktarıldığı açıklamada, "İlimiz hava sahasında Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA veya DRONE) ve motorlu çok hafif hava araçlarının uçuş ve kullanımlarının ne şekilde olacağı belirtilmiş olup, bu tür araçların düzenlemenin haricinde uçuş yapması yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Belirtilen yasağa uymayanlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağı vurgulanan açıklamada, 10 Aralık 2017 Pazar günü drone uçurulmasının yasaklandığına dikkati çekildi.

Alınan diğer güvenlik tedbirleri ise şu şekilde açıklandı:

"Ziyaret kapsamında ilimizde geçiş yapılacak güzergahlar başta olmak üzere, Yeni Kapalı Spor Salonu ve Cumhuriyet Üniversitesinde, Farabi Caddesi, Toptancılar Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, İnönü Bulvarı, Atatürk Caddesi, Fethi Akyüz Caddesi, Bağdat Caddesi, Üniversite Yolu, İsmet Yılmaz Bulvarı, Kayseri Caddesi üzerlerine ve Cumhuriyet Meydanına açılan cadde ve sokaklara araç park edilmeyecek. Araç parkı için arka sokaklar tercih edilecek. Alternatif olarak toplu taşıma araçları tercih edilecek.

TOBB binasının önü kongreye gelecek olan vatandaşlar tarafından trafik park alanı olarak kullanılacak. Okullar bölgesi, Endüstri Meslek Lisesi bahçe kısımları da ilave park yerleri olacak.

Demir Grup Sivasspor-Medipol Başakşehir futbol müsabakası için gelen izleyiciler otopark için Okullar Bölgesinde bulunan okulların bahçelerini kullanacak. Ayrıca bahse konu araçların güvenliği için özel güvenlik görevlileri görev yapacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :